"Znanstveno- tehnologijski park iznad »3. maja«?", NL, 18. 1. 2013.
SVEUČILIŠTE U RIJECI

 
Sastanku su prisustvovali ministri Linić i Jovanović * Foto:RIJEKA » Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin jučer su održali radni sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem, a tema sastanka bila je lokacija novog Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Na sastanku je razmatrano nekoliko lokacija, a raspravi su prisustvovali i primorsko-goranski župan Vidoje Vujić, prorektor riječkog Sveučilišta Damir Zec te predsjednik uprave Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan. Kao jedna od povoljnijih lokacija za smještaj Znanstveno tehnologijskog parka izdvojena je lokacija veličine 35 tisuća četvornih metara iznad »3. maja« (između Liburnijske te Bujske ulice i željezničke pruge), s mogućnošću izgradnje bruto razvijene površine do 60 tisuća četvornih metara. Riječ je o lokaciji koja je dijelom u vlasništvu Grada Rijeke, dijelom RH, kao i Brodogradilišta 3. maj te je manjim dijelom u privatnom vlasništvu. Sudionici sastanka ocjenili su tu lokaciju izuzetno povoljnom jer se nalazi u blizini središta grada, ali i u blizini samog brodogradilišta za koje će se u ZTP-u razvijati inovacije i projekte koje brodograđevna industrija primjenjuje u svom radu.
    Iako finalna odluka na jučerašnjem sastanku nije donesena, o izdvojenoj ideji nastavit će se razgovarati. Temeljni zadatak budućeg Znanstveno tehnologijskog parka je omogućiti transfer tehnologije od Sveučilišta prema gospodarstvu, ali i obrnuto, a intenzitet tog transfera ovisi o znanstveno-istraživačkoj snazi Sveučilišta, ali i od sposobnosti gospodarstva da ponudi odnosno da preuzme razvijene tehnologije. (I. Š. K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk