Državna matura i upisi na visoka učilišta
Četvrtak, 24.01.2013.
alt
Stručna radionica pod nazivom „Državna matura i upisi na visoka učilišta“  održana je 23. siječnja u Auli Magni rektorata Sveučilišta u Rijeci.
Sveobuhvatno uvođenje i provedba vanjskog vrednovanja četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja kao i korištenje rezultata državne mature u svrhu rangiranja kandidata pri upisima na studijske programe izazvalo je brojne, često oprečne reakcije šire i stručne javnosti. Radionica namijenjena prije svega stručnoj javnosti, ali i svim dionicima u procesu obrazovanja imala je za cilj raspraviti dosadašnja iskustva stručnjaka  kako bi se osigurao detaljniji analitički uvid, sintetizirale spoznaje i poboljšala kvaliteta cjeline sustava.
U završnom dijelu radionice  održala se dinamična otvorena rasprava svih sudionika. Voditelj i moderator radionice bila je prof. dr. sc. Jasna Krstović, predsjednica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje.

Program radionice

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk