Znanstvena podrška Dunavskoj strategiji

Zajednički istraživački centar (Joint Research Centre - JRC) Europske komisije pokrenuo je inicijativu s ciljem pružanja znanstvene potpore Strategiji Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR). Cilj je prikupiti znanstveno iskustvo i podatke koji će pomoći donositeljima odluka i ostalim zainteresiranim stranama u Dunavskoj regiji identificirati mjere i radnje potrebne za učinkovitu provedbu Dunavske strategije.

Nakon konzultacija s širokim rasponom dionika, JRC je utvrdio prioritete u koje se možete uključiti, a koji su grupirani u četiri tematska klastera: Danube Water Nexus (DWN), the Danube Air Nexus (DAN), the Danube Land and Soil Nexus (DLSN) and the Danube Bio-energy Nexus (DBN). Osim toga, JRC je pokrenuo i pilot-projekt s ciljem stvaranja tzv. Danube Reference Data and Service Infrastructure (DRDSI) koja će osigurati globalni pregled raznih skupina podataka o Dunavskoj regiji. JRC će također pružiti podršku u izradi i provedbi istraživačkih i inovacijskih strategija za Smart specijalizaciju u Dunavskoj regiji. Više informacija možete pročitati ovdje.

Zainteresirani znanstveni partneri bit će pozvani na znanstveni skup u mjestu Ispra (Italija) u ožujku 2013. Cilj sastanka je razmatranje moguće znanstvene suradnje u okviru identificiranih klastera. Nacrt rasporeda sastanka možete preuzeti ovdje.
Nakon znanstvenog skupa, finalizirani klasteri će biti službeno predstavljeni na događaju koji će se održati 16. svibnja 2013. u Bratislavi.

Ako ste zainteresirani za jednu/više navedenih tema ili pilot projekt te biste željeli surađivati s kolegama iz JRC-a i sudjelovati na sastanku predviđenom u ožujku, trebate poslati svoje ime, klaster za koji ste zainteresirani te informacije o vlastitom iskustvu i stručnosti gospođi Aurelie Gommenginger ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ). Ujedno stavite gđu Lanu Žutelija ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) u kopiju maila. Rok za slanje iskaza interesa za suradnju je 15. veljače 2013.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk