"Radio Sova slavi treći rođendan", NL, 31.1. 2013.
BALKON RADIO RIJEKE SLAVLJENIČKI KONCERT
 
Nastupit će Disco'n'action, Droid, Buco i kalašnjikovi, Kraj programa, Moskva, te Krešo i Kisele kiše
Boris Kanazir, Hana Galogaža i Miran Mirić * Foto: R. BRMALJRIJEKA » Studentski Radio Sova proslavit će u subotu treći rođendan velikim koncertom, što će se odvijati na balkonu Radio Rijeke od 20 sati pa sve do ponoći, uz nastupe bendova: Disco'n'action, Droid, Kraj programa, Buco i kalašnjikovi, Moskva, te Krešo i kisele kiše. Glavna urednica Radio Sove Hana Galogaža, njezin zamjenik Boris Kanazir te glazbeni urednik i tonski realizator Miran Milić najavili su da će koncert izravno prenositi u Sovinom večernjem programu, a u pauzama svirke, glazbenici će se izmjenjivati u studiju.
    Hana Galogaža podsjetila je da su prije tri godine, u prvoj noći emitiranja studentskog programa, što se realizira zahvaljujući suradnji Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, na balkonu Radio Rijeke svirale grupe Let 3, Diskurz, One Piece Puzzle, Grad, Quasarr i Morso.
    – U protekle tri godine realizirali smo oko 5.500 sati programa, odradili tisuću noći, a kroz naše redove prošlo je pedesetak ljudi. Radimo bez obzira na sve: fakultet, praznike, vremenske prilike i neprilike ili nestanke struje. Govorni program svake noći traje od ponoći do šest ujutro, a subotom realiziramo čak 12 sati programa, od 18 sati pa sve dok ura ne otkuca šest sati u nedjeljno jutro, u čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj. Sve radimo uz pomoć mentora s Radio Rijeke: Antonele Galić Pruša i Alena Čemeljića, a podršku u svakom smislu pruža nam riječko Sveučilište, objasnila je Galogaža.
    Boris Kanazir rad na Radio Sovi nazvao je odličnim, nezaboravnim i vrijednim iskustvom, kako za one koji žele i ubuduće raditi na radiju, tako i za one koji samo žele probati nešto novo za vrijeme studija.
    – Radimo, zabavljamo se, a usput i učimo. Trenutno nas je na Radio Sovi dvadeset i dvoje, a zadnju veliku prinovu od jedanaest novih, kvalitetnih ljudi imali smo u listopadu. Svi su oni sa sobom donijeli nove ideje i promijenili naš program na bolje, kaže Kanazir.
    Napominje da je Radio Sova jedini studentski radio koji program realizira navečer, a redovito surađuju s kolegama iz cijele regije.
    – S kolegama iz regije redovito razmjenjujemo iskustva pa i priloge. Dobro smo se međusobno upoznali na seminarima, a jedan susret organizirali smo i u Rijeci, u rujnu 2011. godine. Posebno dobru suradnju ostvarujemo s kolegama iz Dubrovnika, s UniDu radija, koji su nam prije nekoliko dana poslali i lijepu rođendansku čestitku, kaže Kanazir.
    Ekipa Radio Sove poziva sve da u subotu dođu na Korzo i čestitaju im rođendan, a napominju da ih moguća kiša neće omesti, jer imaju svoje »Kisele kiše«.

A. PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk