Prijedlog prioriteta programskih dokumenata Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
U kontekstu skorog pristupanja Europskoj uniji, Hrvatska je sredinom siječnja ove godine od Europske komisije zaprimila Prijedlog za pripremu i prioritete programskih dokumenta (Position Paper Croatia 2014-2020), koji predstavlja polazište za otvaranje dijaloga oko sadržaja Partnerskog sporazuma i Operativnih programa, koje će Hrvatska podnijeti Europskoj komisiji za potrebe sufinanmiradja investicijskih prioriteta u okviru novog proračunskog razdoblja Europske unije od 2014. do 2020. godine.

Prijedlog EK prezentirali su Normunds Popens, zamjenik generalnog direktora Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku, Zoltan Kazatsay, zamjenik generalnog direktora Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje, Pedro Tarno, voditelj Odjela u Općoj uravi za poljoprivredu i ruralni razvoj, te Monique Pariat, direktorica Opće uprave za ribarstvo. Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Kao glavne izazove za Republiku Hrvatsku Europska komisija ističe sljedeće:

• nedovoljan razvoj na znanju utemeljenih čimbenika rasta i nedovoljna povezanost čvorišta rasta
• niska razina sudjelovanja na tržištu rada, posebno mladih, te neučinkovit obrazovni sustav i teška socijalna situacija
• zaštita okoliša, očuvanje prirodnih resursa i baštine te prilagodba klimatskim promjenama
• neučinkovita javna uprava na središnjoj i lokalnoj razini te slaba uključenost civilnog društva i socijalnih partnera.


Izvor: www.mrrfeu.hr
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk