"Kreću glazbeni kafići ", NL, 5.2. 2013.
STUDENTSKI CENTAR ORGANIZACIJA SLOBODNOG VREMENA MLADIH
 
Svi su tečajevi besplatni, a nisu namijenjeni samo studentima, već i djelatnicima Sveučilišta
 
Studentski centar brine o slobodnom vremenu studenata * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Nakon što je prije dvije godine Studentski centar Rijeka odlučio da će se uz prehranu i smještaj studenata baviti i organizacijom njihova slobodnog vremena te je započeo s organizacijom izleta za studente i profesore, ove akademske godine tu je ponudu proširio i kroz organizaciju tečajeva, a prema riječima ravnatelja Dinka Jurjevića bio je to pun pogodak. Naime, kroz tri različita tečaja u proteklih nekoliko mjeseci prošla su čak 1.224 studenta, a najveći interes izazvao je tečaj plesa.
    – Uz ples studentima smo ponudili i tečaj kuharstva koji se održava u restoranu u Kampusu te tečaj fotografije. Svi su tečajevi besplatni, a nisu namijenjeni samo studentima, već i djelatnicima Sveučilišta. Interes za tečaj kuharstva bio je gotovo jednako velik kao i za ples. Sada završavamo s tim tečajevima, no to ne znači da završavamo i s organizacijom slobodnog vremena studenata. Naime, u ljetnom semestru bavit ćemo se organizacijom izleta, jer iskustvo nam je pokazalo da su studenti više raspoloženi za tečajeve i nova znanja u zimskom, nego u ljetnom semestru. Razlog tome vjerojatno su obaveze i učenje. Stoga ćemo tečajeve ponovo organizirati na jesen, a u proljeće ćemo se posvetiti izletima. Već idućeg vikenda organiziramo izlet u Veneciju, a izlet u Gardaland u travnju tradicionalno izazove veliki interes, jer svake godine popunimo šest di se^am autobusa, pojašnjava ravnatelj.
    S obzirom na izniman interes za tečaj plesa taj će se tečaj, kaže, ponuditi i iduće akademske godine, a ostala ponuda ovisit će o interesu studenata. No, kako Studentski centar neprekidno širi i obogaćuje svoju ponudu, uskoro će krenuti i glazbeni caffe barovi za studente koji će se svaki četvrtak navečer organizirati u Kampusu. – Riječ je o druženju studenata koje će se održavati u takozvanom akvariju studentskog restorana u Kampusu. Zamišljeno je da se organizira svaki četvrtak navečer do 23 sata, a kakav će biti interes studenata, tek će se pokazati, kaže Jurjević.
    Dodajući kako je Studentski centar u sklopu širenja svojih usluga objavio i Vodič za privatni smještaj s ciljem upoznavanja studenata na njihova prava i obveze, kao i Vodič za sigurnost na radu, ravnatelj ističe da se u širenje djelatnosti ubraja i otvaranje novih kafića.
    – Upravo radimo na uređenju caffe bara u zgradi Sveučilišnih odjela, a do sada smo uz restoran Kampus otvorili i kafiće u zgradama Filozofskog te Građevinskog fakulteta, zaključuje Jurjević.

I. ŠESTAN KUČIĆ


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk