"Počinju tečajevi hrvatskog ", NL, 5.2. 2013.
RIJEČKA KROATISTIČKA ŠKOLA
 
RIJEKA » Riječka kroatistička škola pri Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za strane studente koji će u ljetnom semestru ove akademske godine u sklopu Erasmus razmjene studenata boraviti u Hrvatskoj organizira učenje hrvatskog jezika kao drugog ili stranog jezika. Prema najavama voditeljice Riječke kroatističke škole prof. dr. Sanje Zubčić, tečajevi će se održavati od 4. do 14. veljače i to kao tečaj za početnu i tečaj za srednju razinu poznavanja hrvatskog jezika.
    – Intenzivni tečajevi traju dva tjedna i uključuju 60 sati nastave jezičnih i konverzacijskih vježbi te predavanja o hrvatskoj kulturi, povijesti, zemljopisu i filmu. Uz redovitu nastavu za polaznike će se organizirati i brojne izvannastavne aktivnosti s ciljem upoznavanja hrvatske kulture i civilizacije, kao i upoznavanja sa studijem i studentskim životom u Hrvatskoj. U tu je svrhu Riječka kroatistička škola u organizaciju i izvedbu tečajeva uključila i studente kroatistike s Filozofskog fakulteta u ulozi Erasmus-prijatelja te riječku sekciju europske mreže studenata u okviru Erasmus programa. Strani će studenti posjetiti i Međunarodnu karnevalsku povorku, najavljuje prof. dr. Zubčić.
    Erasmusovi intenzivni tečajevi hrvatskog jezika imaju i potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a prema riječima voditeljice Riječke kroatističke škole održavanje tečajeva hrvatskog jezika veliki je značaj za riječko Sveučilište i samu Kroatističku školu koja u svoje temeljne ciljeve ubraja promicanje poznavanja hrvatskog jezika, književnosti i kulture u međunarodnom okviru. (I. Š. K.)


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk