"Objedinjeni radovi eminentnih stručnjaka", NL, 5.2. 2013.
ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU PREDSTAVLJENA POSLJEDNJA TRI IZDANJA PSIHOLOGIJSKIH TEMA
 
RIJEKA » Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta predstavio je posljednja tri izdanja časopisa Psihologijske teme, a riječ je o časopisu koji se već 21 godinu objavljuje kao godišnjak Odsjeka. Tri nova izdanja predstavili su dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. Predrag Šustar, pročelnik Odsjeka za psihologiju prof. dr. Zoran Sušanj, glavna urednica časopisa prof. dr. Alessandra Pokrajac-Bulian, urednica posebnog broja časopisa doc. dr. Nada Krapić te recenzenti s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu prof. dr. Darja Maslić Seršić te Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru prof. dr. Zvjezdan Penezić.
    Nova izdanja časopisa sastoje se od dva opća broja na hrvatskom jeziku i tematskom broju na engleskom jeziku pod naslovom: Suvremeni doprinosi psihologiji rada i organizacijskoj psihologiji (Contemporary Contributions in Work and Organizational Psychology). Prvi predstavljeni broj uključuje devet istraživačkih i teorijskih radova hrvatskih autora iz različitih područja psihologije, a najveći broj radova bavi se problemima djece i mladih, dok drugi broj kroz osam radova nudi raznolike teme. Treći broj Psihologijskih tema za 2012. godinu predstavlja tematsko izdanje koje je posvećeno psihologiji rada i organizacijskoj psihologiji, a u tematskom broju uz hrvatske autore radove su objavili eminentni svjetski stručnjaci u području iz SAD-a, Nizozemske, Belgije i Njemačke kojima je zajednička visoka citiranost, članstvo u uredništvima najboljih časopisa iz područja kao i članstvo u organizacijama koje okupljaju stručnjake koji se bave psihologijom rada i organizacijskom psihologijom.
    U časopisima Odsjeka objavljuju se originalna znanstvena istraživanja, pregledni članci te kratka izvješća, napisani na hrvatskom ili engleskom jeziku. Za časopis pišu ne samo članovi Odsjeka za psihologiju već brojni psiholozi zaposleni na ostalim Sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u tematskom broju radove objavljuju i eminentni svjetski stručnjaci u tom području. Uredništvo Psihologijskih tema čine djelatnici Odsjeka za psihologiju u Rijeci, ali i međunarodno priznati znanstvenici iz Japana, SAD-a, Slovenije, od posljednjeg broja i Nizozemske, a istraživanja objavljena u Psihologijskim temama citiraju se u brojnim priznatim međunarodnim znanstvenim bazama, a svi su radovi dostupni na internetu, na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske Hrčak. (I. Š. K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk