Prva studentska agencija za nekretnine
Utorak, 05.02.2013.

Studenti Sveučilišta u Rijeci prvi su u Hrvatskoj dobili mogućnost da putem Sveučilišne smještajne agencije (SSA) pronađu adekvatan privatni smještaj. Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Pero Lučin je na konferenciji za novinare istaknuo kako je tvrtku osnovalo samo Sveučilište sa svrhom samozapošljavanja studenata, ali i razvoja sveučilišnih resursa.  

 – Riječ je o servisu za studente, a ovaj prvi projekt izradili su upravo studenti. Svima nam je cilj da Rijeka bude sveučilišni centar, stoga je SSA dio mreže projekata koji će riječko Sveučilište učiniti atraktivnim za buduće studente, istaknuo je rektor.  
 
Ciljevi projekta su podizanje kvalitete smještaja studenata na Sveučilištu u Rijeci, podizanje konkurentnosti Sveučilišta u Rijeci naspram ostalih sveučilišta u okruženju, kreiranje prepoznatljivog branda prilagođenog ciljanoj populaciji – studentima Sveučilišta u Rijeci, te izrada digitalnog rješenja prilagođenog mladima. U sam rad agencije uključit će se i studenti, a  usluga će biti jedna od  prednosti riječkog Sveučilišta prilikom odabira mjesta studiranja.
 
Kao jedna od prednosti osnivanja SSA je činjenica da će od sada studenti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta imati mogućnost pretraživanja baze stanova i pronalaska adekvatnog smještaja, dok će stanodavci biti oslobođeni odrađivanja svih popratnih poslova oko iznajmljivanja stana te će ujedno imati i Sveučilište kao institucionalnog partnera u postupku pronalaženja podstanara. Ovo je prvi projekt sveučilišne tvrtke Studentska riječka poduzeća (STRIP) koje je osnovano od strane Sveučilišta u Rijeci 2012. godine u svrhu poticanja poduzetništva, bolje suradnje između privrede i visokog obrazovanja te razvoja sveučilišnih resursa.   Projekt je pripremljen uz pomoć sredstava Sveučilišta u Rijeci i Primorsko-goranske županije.
 
Direktor Stripa Ivan Roje  je najavio kako će se kroz naredna dva mjeseca izraditi web stranica , a do tada potencijalni korisnici mogu se služiti prezentacijskim web rješenjem koje mogu naći na mrežnim stranicama SSA, www.ssa.uniri.hr.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk