"Stručnjaci radiologije i laboratorijske dijagnostike", NL, 19.2. 2013.
MEDICINSKI FAKULTET
PROMOVIRANA NOVA GENERACIJA
 
Prodekanica za nastavu za stručne studije prof. dr. sc. Daniela Malnar rekla je da je za ove struke veliki napredak skorašnje osnivanje Fakulteta za zdravstvene studije
 
Na Medicinskom fakultetu promovirana su 32 prvostupnika * Foto: I. TOMIĆRIJEKA » Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je promovirana nova generacija, 32 prvostupnika, stručnih studija radiološke tehnologije i medicinsko-laboratorijske dijagnostike. U ime dekana Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Alena Šustića, okupljenom se mnoštvu obratila prodekanica za nastavu za stručne studije prof. dr. sc. Daniela Malnar, naglasivši kako je znanje vrijednost koju svaki pojedinac treba nadograđivati cijeloga života. 
    – Cjeloživotno učenje prati svakog medicinskog djelatnika. Započeli smo s akreditacijom programa diplomskog sveučilišnog studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike, program je trenutno na recenziji, a nadamo se da će krenuti s idućom akademskom godinom. Ni radiološku dijagnostiku nećemo zaboraviti, rekla je Malnar, smatrajući da je za struku velik napredak osnivanje Fakultet
Dobili su diplome 
    
    Nakon trogodišnjeg studija zvanje prvostupnika medicinske radiologije stekli su: Damir Knežević, Alen Baršić, Slaven Periša, Josipa Fekete, Lea Lazarević, Dino Medančić, Bruno Bejuk, Ines Paulić, Anita Janeš, Elena Jakupec, Armando Floričić, Romina Beaković i Grga Marković, dok su novi prvostupnici medicinsko-laboratorijske dijagnostike Jelena Đudarić, Monika Sorić, Daniela Komar, Dragana Hac, Robert Delaš, Marina Dujmić, Tina Rudančić, Majda Orešković, Milena Lemaić, Ana Orlić, Jasmina Mahmić, Martina Grgić, Keti Sušanj, Tea Viceić, Andrea Šverko, Anastazija Vidović, David Marnika, Mateja Mrkonja i Raisa Gojak.
 a za zdravstvene studije. Konačno, citirajući Kanta poželjela je sad već bivšim studentima puno uspjeha u osobnom i profesionalnom životu. 
    – Svrha je znanja da čovjeka prosvijetli. Veličina znanja sastoji se u tome da se ono ne može ni izgubiti ni potrošiti. Znanje će vam pomoći da steknete dodatno samopozudanje, da postanete kritični i samokritični ljudi te stručnjaci odgovorni prvenstveno sebi samima. Vodite se mišlju Immanuela Kanta: dvije su stvari koje ispunjavaju dušu divljenjem i poštovanjem. Zvjezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama, zaključila je prodekanica za nastavu. 
    – Svi smo sve završili u roku, a studij je bio odličan. Najprije treba odraditi staž pa ćemo vidjeti što nam život nosi, rekao je prvostupnik radiološke tehnologije Karlovčanin Alen Barišić koji se nada kako će radno mjesto jednog dana ipak pronaći u riječkom KBC-u. 
    Monika Sorić nam je rekla da je tijekom praktičnog dijela studijskih kolegija, shvatila da je najviše privlači i zanima mikrobiologija pa bi voljela naći posao u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. – Nadam se da će se za nas laborante otvoriti još dvije godine diplomskog studija, napomenula je Monika Sorić. 
    Elena Jakupec je rekla da se nada da će naći posao u Rijeci, a ako bude prilike, možda i otići u inozemstvo. – Inače, studij je jako dobro organiziran i jako sam puno naučila studirajući, kazala je Elena Jakupec, prvostupnica radiološke tehnologije.

S.VIGNJEVIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk