"Grafika danas u očima mladih", NL, 19.2. 2013.
GrafičaRi SINOĆ U RIJEČKOM MALOM SALONU OTVORENA IZLOŽBA STUDENATA I MLADIH UMJETNIKA GRAFIKE
 
Valentini Grubačević pohvala i novčana nagrada, a pohvaljeni su i Matej Bosnić, Maja Zemunik Mužinić i Ana Hrćan
 
Maja Franković, Daina Glavočić, Dajana Radoš i Sunčana Simichen pred publikom na otvaranju izložbe * Foto: I. TOMIĆRIJEKA » Mladi studenti i umjetnici koji se bave grafičkim medijem dobili su prigodu predstaviti svoje radove široj publici, a ponajboji od njih za svoje su radove i pohvaljeni. Rezultat cijele akcije, nazvane GrafičaRi, a koju je inicijalno pokrenuo Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uz podršku Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, izložba je grafika otvorena sinoć u riječkom Malom salonu. 
    Idejne začetnice projekta, bivše studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Dajana Radoš, Sunčana Simichen i odsutna Sabina Begović, pojasnile su svoju nakanu. Prvotni cilj bio je predstaviti mlade autore, odnosno njihovo viđenje grafike. Iznenadio ih je odaziv nakon raspisivanja natječaja, jer prijavilo se respektabilnih 75-ero autora s čak 159 radova različitih grafičkih tehnika. 
    U konačnici izabrana je 41 grafika 37-ero autora iz raznih krajeva Hrvatske. 
    No od njih je tek četvero zaslužilo pohvale prema izboru stručnog povjerenstva zaduženog i za izbor radova u sastavu: Maja Franković, Letricija Linardić i Daina Glavočić. Valentina Grubačević je dobila pohvalu, ali jedina i novčanu nagradu, a pohvaljeni su još i Matej Bosnić, Maja Zemunik Mužinić i Ana Hrćan. 
    Izložbu, na kojoj se okupio priličan broj ljudi, među kojima i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, službeno je otvorila predsjednica Studentskog zbora Andrea Mešanović, a zainteresirani je mogu pogledati do 28. veljače.

Davor MANDIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk