"Diplome dobilo 22 studenata", NL, 23.2. 2013.
POSLOVNA ŠKOLA ZAVRŠIO ŠESTI CIKLUS
 
Polaznici Poslovne škole na jučerašnjoj promociji * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Ukupno 22 studenata Sveučilišta u Rijeci jučer je dobilo diplome Poslovne školu koju već šest godina provode Hrvatska udruga poslodavaca i Primorsko-goranska županija. Riječ je o jedinstvenom projektu suradnje privatnog, javnog i obrazovnog sektora koji je HUP pokrenuo s ciljem pružanja temeljnih poslovnih znanja i poslovne prakse studentima završnih godina studija kako bi se olakšalo i ubrzalo njihovo zapošljavanje. Naglašavajući kako je do sada Poslovnu školu završilo 180 studenata, prorektor za suradnju sa zajednicom i privredom te zapošljivost studenata Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Pavao Komadina, istaknuo je da je taj projekt komplementaran sa sveučilišnom djelatnošću, a kroz pohađanje Poslovne škole studentima se otvaraju novi horizonti, jer im svoja znanja prenose predavači iz gospodarstva koji ih pripremaju za svijet rada.
    Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo Primorsko-goranske županije Berislav Tulić kao jednu od prednosti Poslovne škole istaknuo je upoznavanje mogućih poslodavaca, kao i stjecanje znanja koja studenti na svojim fakultetima ne mogu dobiti, dok je predsjednik riječke podružnice HUP-a Ivan Funčić izrazio uvjerenje kako će studentima ta znanja koristiti u budućim karijerama.
    Prema njegovim najavama projekt će se provoditi i naredne godine, a ono što studenti uz nova znanja stječu kroz Poslovnu školu su i upoznavanje poduzetničke infrastrukture regije, kao i uspostavljanje kontakta s kolegama različitih struka. (I. Š. K.)


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk