"Diplome drugoj generaciji primalja", NL, 27. 2. 2013.
 
MEDICINSKI FAKULTET SVEČANA PROMOCIJA STUDENTICA PETOGODIŠNJEG STRUČNOG STUDIJA
Diplome drugoj generaciji primalja
 
 
Primalje primile diplome s kojima mogu naći posao svugdje u Europi * Foto: M. ANIČIĆRIJEKA » Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana svečana promocija studentica koje su završile stručni studij primaljstvo. Diplome novim primaljama uručili su prof. dr. Daniela Malnar, prof. dr. Igor Prpić te prof. dr. Aleks Finderle, a prema riječima prodekanice za stručne studije prof. dr. Malnar, riječ je o drugoj generaciji primalja koje su završile petogodišnje obrazovanje.
    – Ove smo godine upisali petu generaciju polaznika stručnog studija primaljstva, a u proteklih pet godine puno je toga napravljeno na samom studijskom programu. Usuglasili smo program s europskom direktivom, što znači da primalje s našom diplomom mogu naći posao u svim europskim zemljama, a ujedno radimo i na »bridging programu«, jer imamo velik broj medicinskih sestara koje rade kao primalje te žele diplomu za profesiju kojom se bave, istaknula je prodekanica.
    Dodajući kako se istovremeno radi i na tome da se krene s ustrojavanjem redovitog stručnog studija primaljstva kako bi se uspostavila vertikala obrazovanja za primalje, prof. dr. Malnar najavila je kako će osnivanje Fakulteta zdravstvenih studija otvoriti mogućnosti ustrojavanja novih studijskih programa.
    Drugu generaciju primalja čine: Katica Pekić, Martina Haramina, Janja Štrlek, Ines Marić, Renata Huzanić, Biserka Mikuš, Marija Vujica, Kristina Pušić, Mirta Alković, Suzana Stojanović, Nashia Kukec, Adriana Kajba, Nikolina Planinčić, Ivana Strnić, Katica Tomić, Natalija Hodak, Silvija Bucifal i Zdenka Tomić Kelemen. (I. Š. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk