"Sveučilište u Rijeci – jučer, danas, sutra", NL, 05.3. 2013.
RIJEKA: IZDVOJENO
 
* Foto: P. FABIJANUsusret 40. obljetnici djelovanja Sveučilišta u Rijeci te 380. godina visokoškolskog obrazovanja u Rijeci, danas s početkom u 10 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, bit će održan jednodnevni simpozij »Sveučilište u Rijeci – jučer, danas, sutra«. Simpozij se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.
    Prema programu, u 10 sati je pozdravna riječ, u 10.10 sati akademik Petar Strčić govorit će o temi »Osnivanje Sveučilišta u Rijeci«, u 10.25 sati mons. dr. sc. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, govorit će o Crkvi i počecima visokog školstva u Rijeci, a u 10.40 sati akademik Daniel Rukavina o temi »Izgradnja Sveučilišta ravnopravnog u Europskom visokoškolskom i istraživačkom području (2000. - 2010.)«. Nakon rasprave, u 11.10 sati mr. sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke govorit će o temi »Neraskidiva veza - Grad i Sveučilište«, u 11.25 sati prof. dr. sc. Vidoje Vujić, v. d. župana Primorsko-goranske županije o temi »Sveučilište kao partner u razvoju regije«, a u 11.40 Branko Mijić, glavni urednik Novog lista o temi »Sveučilište i Novi list, dva riječka branda«. Slijedi kraća rasprava nakon koje će, u 12.10 sati prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci govorit o temi »Sveučilište sutra«, a potom, nakon rasprave, u 12.40 sati slijede zaključci.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk