"Troje Riječana među najboljima", NL, 06.3. 2013.
ZNANSTVENI NOVACI
 
RIJEKA » Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odabralo je 20 najizvrsnijih znanstvenih novaka koji će činiti činiti neformalni savjet Ministarstva u smislu da će se s njima konzultirati oko promjena koje se planiraju u sustavu, a među izabranim znanstvenim novacima troje ih je sa Sveučilišta u Rijeci.
    Naime, Marino Brčić s Tehničkog fakulteta, Emilia Mišćenić s Pravnoga fakulteta te Damir Tulić s Filozofskoga fakulteta zajedno sa 17 kolega s drugih hrvatskih sveučilišta i znanstvenih institucija izabrani su među 137 kandidata, a odluku o najuspješnijima na temelju 15 vrhunskih kriterija izvrsnosti donijeli su članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta.
    Izabrane znanstvene novake Ministarstvo će konzultirati i oko oko strategije te zakonskih rješenja, a promoviranjem 20 najizvrsnijih mladih znanstvenika u zvanje docenta otvorena su mjesta za novih 20 asistenata, koji su izabrani prema međunarodno relevantnim kriterijima izvrsnosti između 122 kandidata. (I. Š. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk