"Tjedan mozga", NL, 11.3. 2013.
RIJEKA

 
* Foto: P. FABIJANOd 11. do 17. ožujka, dvanaestu godinu za redom, na području Rijeke organizira se Tjedan mozga. Djelatnici Sveučilišta u Rijeci i KBC Rijeka uključuju se i ove godine u promoviranje znanja o specifičnosti ljudskih obilježja koje uključuje najnovija znanstvena dostignuća iz područja neuroznanosti. Inicijativa nazvana Tjedan mozga provodi se u 76 zemalja na 6 kontinenata, a uključeni su brojni stručnjaci koji će govoriti o najnovijim dostignućima u dijagnostici i liječenju duševnih i neuroloških bolesti i poremećaja. Sve se aktivnosti odvijaju uz punu potporu vlada i ministarstava uključenih zemalja te brojnih akademskih institucija i nevladinih udruga. Posebno se ističe potreba približavanja temeljnih istraživanja kliničkoj primjeni i stvarnoj pomoći u postupku dijagnosticiranja i liječenja oboljenja mozga.
    Program počinje danas u 13 sati na Medicinskom fakultetu Rijeka, gdje će u sklopu događanja »Neuroanatomski đir« članovi Zavoda za anatomiju i Zavoda za histologiju i embriologiju svim zainteresiranim »budućim studentima medicine« prezentirati rad Zavoda te anatomske i histološke metode istraživanja mozga. Svečano otvorenje 12. Tjedna mozga i izložbe »Proljeće« bit će u 13.30 sati, a potom, od 14 sati, slijede predavanja »Što znate o traumi mozga?«, »Ovisnici od rođenja« i »Zlouporaba droga u adolescenciji – početak ovisnosti ili težih duševnih poremećaja?«. Organizator izložbe »Proljeće« je Klub Srce, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Rijeka. Ulaz je na sva događanja slobodan.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk