"Luksuzno izdanje o crikveničkoj povijesti", NL, 19.3. 2013.
UZ VRIJEDAN JUBILEJ
IZLOŽBA CZRIQUENICZA 1412. OKRUNJENA KATALOGOM
 
RIJEKA » »Czriquenicza 1412. – život i umjetnost Vinodola u doba pavlina« naziv je kataloga kojim je okrunjen rad na pripremi istoimene izložbe koju su zajednički povodom 600. obljetnice prvog spomena Crikvenice organizirali Muzej grada Crikvenice, riječki Filozofski fakultet, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Riječka nadbiskupija. Najavljujući kako će katalog biti predstavljen u srijedu u 12 sati na Filozofskom fakultetu urednica prof. dr. Nina Kudiš na jučerašnjoj je konferenciji za novinare istaknula da je riječ o izdanju koje rekapitulira postojeća znanja o povijesti i spomeničkoj baštini Crikvenice i Vinodola, ali istovremeno katalog nudi i nove interpretacije i hipoteze.
    – Katalog je podijeljen na dva tematska dijela, u prvom su analitički tekstovi opremljeni znanstvenom aparaturom koji se bave poviješću i različitim vrstama umjetnosti u Vinodolu od 15. do 18. stoljeća, a u drugom dijelu su kataloške jedinice koje se na icrpan način bave umjetninama i predmetima prezentiranim na izložbi. Važno je istaknuti da su u ovom zahtjevnom pothvatu uz iskusne istraživače i znanstvenike sudjelovali i mladi stručnjaci na pragu karijere, ali s velikim istraživačkim potencijalom, pojasnila je prof. dr. Kudiš.
    Dodajući kako je riječ o luksuznom izdanju, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Predrag Šustar istaknuo je da katalog predstavlja život izložbe i nakon njenog završetka, te je napomenuo da je riječ o izdanju na kojem su radili djelatnici Odsjeka za povijest umjetnosti koji ove godine obilježava prvi jubilej djelovanja, 10. godišnjicu. (I.Š.K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk