"Prvo mjesto projektu »Croatia connection« studentice Matee Sudec", NL, 21.3. 2013.
»RIJEKA MLADIH PODUZETNIKA«
 
* Foto: R. BRMALJRIJEKA » »Croatia connection« naziv je projekta koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju za mlade i studente koji namjeravaju krenuti u poduzetničke vode – Rijeka mladih poduzetnika, koje organizira Lista za Rijeku. Projekt, kojeg je osmislila studentica prava Matea Sudec, predviđa osnivanje poduzeća za razvoj i primjenu tehnologije.
    – Informatizacija donosi efikasnost, brzinu i štednju, recimo na papiru, i treba je uvesti u što više područja. Na primjer, u obliku baze podataka gdje će biti pohranjeni svi dokumenti o jednoj osobi, ili baze u koju će svaka osoba upisivati svoje osnovne potrebe, poput hrane, sukladno kojoj bi se proizvodilo prema potrebama i izjednačilo potrošnju i proizvodnju, sažetak je prezentacije prvonagrađene.
    Drugo mjesto podijelila su dva projekta. Jedan je »Riječka šećerana« Aleksandra Stankovića, koji je zamislio otvaranje šećerane u gradu i izvoz u zemlje EU, koje su najveći uvoznik šećera na svijetu, te u perspektivi proizvodnju glicerola i glukoze te biogoriva. Drugi je »Projekt za bolju i čišću Rijeku« Valentine Mikec, koja je predvidjela otvaranje Centra za recikliranje, biološko procesuiranje i održivost, odnosno puno bolju skrb o otpadu. Treća nagrada došla je u ruke trojca kojeg je predstavljao Marin Ševerdija, projekt se zove »Rijeci vraćamo novi sjaj«, a sastoji se od niza poteza, poput saniranja fasada zgrada na rivi, otvaranja restorana i svjetskih trgovinskih brendova, što bi privuklo turiste u grad.
    Nagrade dobitnicima, 1.000 kuna za prvo, 500 za drugo i 250 za treće mjesto te knjige, predao je predsjednik LZR-a Danko Švorinić.
    – Ovim natjecanjem želimo pokazati da se Rijeka može pokretati malim koracima. Tako djeluje Lista za Rijeku, a nadamo se da će tako djelovati i Grad Rijeka, rekao je Švorinić, kandidat za gradonačelnika. (I. B.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk