"Obrok u svim menzama bit će 6,50 kuna", NL, 23.3. 2013.
 
UJEDNAČEN JELOVNIK MINISTAR JOVANOVIĆ I NJEGOV TIM O DOSADAŠNJEM MANDATU I IZMJENAMA CIJENA STUDENSTKE PREHRANE
Obrok u svim menzama bit će 6,50 kuna
 
 
 
Puna cijena menija 22,20  kuna, subvencija je 72 posto   * Foto: S. JEŽINAZAGREB » Sve će studentske menze u Hrvatskoj uskoro imati ujednačene jelovnike i jednake cijene: puna cijena menija iznosit će 22,60 kuna, a subvencionirana cijena koju plaćaju studenti 6,50 kuna. Subvencija cijene sokova, kolača i jela po narudžbi bit će nešto niža, a studenti će za njih plaćati 50 posto cijene, najavili su jučer u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, gdje rade na ujednačavanju uvjeta studentskog standarda na nacionalnom nivou. 
    – Većinu studentske prehrane subvencioniramo sa 72 posto. Svatko će moći izabrati nešto po svom ukusu, a tko hoće teleće medaljone, platit će pola ekonomske cijene, objasnila je Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra, tijekom jučerašnjeg susreta ministra Željka Jovanovića na kavi s novinarima. Jovanović je poručio onima koji ga smatraju najgorim ministrom da se time ne opterećuje, a svoj posao radi najbolje 
Uskoro odluke o dopusnicama za rad 
    
    Pomoćnica ministra Ružica Beljo Lučić najavila je da će se u kratkom roku objaviti koja će privatna visoka učilišta ostati bez dopusnice za rad, a koja će morati ispraviti nedostatke. Najlošije će, kažu u MZOS-u, proći dislocirani studiji, no studentsku populaciju to ne bi trebalo posebno pogoditi jer na privatnim učilištima, po podacima ministarstva, studira oko sedam posto studenata.
što može. 
    – Nisam ministar koji podilazi interesnim skupinama i priprema se za predsjedničke izbore, kao Primorac, niti čekam da prođe mandat i ne talasam, kao Fuchs. Ocjena da sam loš ministar najveći mi je kompliment, jer radimo posve drukčije od ove dvojice, poručio je Jovanović koji očekuje da će mu dodatnih 40 milijuna kuna za znanost podići ugled u akademskoj zajednici. Protiv njegove su politike, ustvrdio je, znanstvenici umreženi oko skupine Čović-Boras-Jurić koji se bore za stečene pozicije, i sindikati koji plaču da nema socijalnog dijaloga, a odbijaju pregovore. 
    – Imali smo visoko privatizirani sustav u kojem su o sudbini mladih znanstvenika odlučivali urednici pojedinih časopisa. To više neće moći, poručio je Jovanović. Što se učiteljskih plaća tiče, poručio je da će na temelju »uredbe šest posto« većina njih imati i do 300 kuna veće plaće. Na gubitku od oko 40 kuna će biti samo nastavnici pred mirovinom, no to – nada se Jovanović neće bitno narušiti njihov životni standard.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk