"U novom mandatu na redu nadogradnja Pomorskog fakulteta", NL, 27.3. 2013.
REIZBOR PROF. DR. SERĐO KOS PONOVO DEKAN
 
Dekan Kos kao jednu od okosnica strateškog programa razvoja fakulteta izdvaja ulaganje u znanstveni kadar i opremu
 
Fakultetu nedostaje prostora – sadašnja zgrada u Studentskoj ulici * Foto: P. FABIJANRIJEKA » Fakultetsko vijeće Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ponovo je izabralo dosadašnjeg dekana prof. dr. Serđa Kosa za obnašanje te dužnosti u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju koje će započeti s narednom akademskom godinom. Najavljujući kako će ta visokoškolska ustanova u narednom razdoblju biti još aktivnija kako bi zauzela što bolju poziciju na svjetskom pomorskom tržištu, dekan kao jednu od okosnica strateškog programa razvoja fakulteta izdvaja ulaganje u znanstveni kadar i opremu, ali i rješevanje nedostatka prostora fakulteta. Naime, prostorni razvoj te ustanove definiran je projektom nadogradnje i rekonstrukcije, a odlukom fakultetskog vijeća Pomorski će se fakultet putem Sveučilišta u Rijeci prijaviti Europskom fondu za regionalni razvoj u razdoblju od 2014. do 2020. godine, a u kontekstu toga ove godine potrebno je ishodovati lokacijsku dozvolu za projekt nadogradnje.
   
Nova oprema

Dodajući kako je u budućnosti potrebno osnovati laboratorije na svim zavodima i katedrama gdje je to u interesu nastave i istraživanja, prof. dr. Kos ističe da stalno treba ažurirati i nadograđivati navigacijske, radio-komunikacijske i brodostrojarske simulatore u skladu s novim trendovima, te istražiti mogućnosti kupovine nove opreme za nautički i brodostrojarski simulator, kao i ostale simulatore potrebne za izvođenje akreditiranih studijskih programa fakulteta.
    – Ono na čemu radimo je osnivanje Centra za izvrsnosti u području održivog korištenja satelitskih navigacijskih sustava na nacionalnoj razini, a već jedini u Hrvatskoj posjedujemo navigacijski laboratorij, na osnovu kojeg ćemo biti i domaćini radionice Ujedinjenih naroda o primjeni globalnih navigacijskih satelitskih sustava, koja će se u travnju održati u Baški na Krku, najavljuje dekan.
   
Ured za EU

Uz kontinuirano ulaganje u kompleksnu opremu potrebnu za izvođenje nastave i znanstveno istraživanje dekan najavljuje i inteziviranje suradnje fakulteta s gospodarstvom, ali i cijelim nizom hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima posebno ističe Kraljevski institut za navigaciju u kojem prof. dr. Kos ima osobno članstvo. U narednom četverogodišnjem razdoblju prema planovima dekana na Pomorskom fakultetu trebao bi zaživjeti i Ured za EU i međunarodne projekte, Centar za cjeloživotno učenje, Centar za znanstveni i stručni rad, a na popisu planova nalazi se i formiranje laboratorija za planiranje i projektiranje prometnih terminala, kao i pokretanje postupka akreditacije za izvođenje odnosnih sveučilišnih studija na engleskom jeziku, izgradnja i uspostava Instituta za proučavanje učinaka svemirskog vremena te formiranje dislociranog Instituta u okviru Pomorskog fakulteta u Rijeci na lokaciji Baška zbog malog elektromagnetskog onečišćenja. Pomorski fakultet planira i pokretanje postupka pri Hrvatskoj Akademiji znanosti i umjetnosti za osnivanje Razreda za pomorstvo, kao i pokretanje postupka pri Akademiji tehničkih znanosti Hrvatske za osnivanje Odjela za pomorstvo.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk