"Vizualni identitet Zaklade iz perspektive srednjoškolaca", NL, 28.3. 2013.
IZLOŽBA »ZAKLADICA« OBILJEŽAVANJE 10. GODIŠNJICE ZAKLADE SVEUČILIŠTA U RIJECI
 
Izloženi su radovi 22 učenika Srednje škole za primijenjenu umjetnost, koji su osmislili vizualni identitet Zaklade. Dosad su za plakate, blokove i printeve na majicama iskorišteni radovi Eleonore Baćić, Sanje Blečić i Lorisa Krtolića
 
Izložba radova učenika Srednje škole za primijenjenu umjetnost * Foto: L. ČERNJULRIJEKA » U sklopu obilježavanja deset godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci sinoć je u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka otvorena izložba radova učenika Srednje škole za primijenjenu umjetnost pod nazivom »Zakladica«. Ukupno su izloženi radovi 22 srednjoškolca, polaznika 3. i 4. razreda, a njihov je zadatak, prema pojašnjenju ravnateljice Zaklade prof. dr. Sanje Barić, bio osmisliti vizualni identitet Zaklade.
    – Učenici su imali zadatak napraviti radove na temu kako vide Zakladu, a budućim je umjetnicima i studentima ujedno pružena prilika da osmisle vizualni identitet Zaklade. Radovi su iznimno uspješni i teško nam je bilo odrediti najbolje. Na kraju smo napravili uži izbor od šest radova, a ono što je u konačnici presudilo o tome koje ćemo rješenje koristiti kao vizualni identitet bile su boje, odnosno izabrali smo radove u kojima je korišteno manje boja, a razlog su financije, jer je jeftinije tiskati manje boje, pojasnila je ravnateljica.
    Najuspješniji radovi srednjoškolaca već su našli svoje mjesto na plakatima i majicama, a uskoro će se tiskati i blokovi. Do sada su iskorišteni radovi maturantice Eleonore Baćić te polaznika trećeg razreda Sanje Blečić i Lorisa Krtolića, čiji su radovi otisnuti na majicama, dok je za plakat koji najavljuje obilježavanje prvog jubileja Zaklade također korišten rad Eleonore Baćić. Svi sudionici izložbe, koja će biti otvorena do 6. travnja, sinoć su nagrađeni i zahvalnicama, a prof.dr. Barić je najavila da će se u budućem radu Zaklade vjerojatno koristiti i ostala srednjoškolska rješenja vizualnog identiteta te ustanove. (I. Š. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk