"Međunarodna konferencija »Granice i identiteti« u Rijeci", NL, 28.3. 2013.
 
 
RIJEKA » Riječki Filozofski fakultet bit će u petak, subotu i nedjelju domaćin međunarodne sociolingvističke konferencije naslovljene »Granice i identiteti« (Borders and Identities), s ciljem da doprinese daljnjem razumijevanju nastajanja, izražavanja i promjene identiteta i uloge jezika u tim procesima, s posebnim fokusom na zajednice koje žive u pograničnim područjima na različitim stranama svijeta.
    Zajednice koje žive u pograničnim regijama često će iskustiti kompleksnije, višeslojne ili fluidnije identitete nego one u središnjim dijelovima neke zemlje. Ovo se još više odnosi na zajednice koje nastanjuju teritorij na kojem su se granice u nedavnoj prošlosti pomicale, ili na mjestima – što je čest slučaj – gdje državne granice ne odgovaraju etno-ligvističkim granicama – stoji u najavi konferencije koja će biti održana na engleskom jeziku.
    Na konferenciji sudjeluje tridesetak znanstvenika iz desetak zemalja svijeta. Organizatori konferencije su Maja Brala (Sveučilište u Rijeci), Zvjezdana Vrzić (Sveučilište New York) i Carmen Llamas (Sveučilište York), a uvodna predavanja održat će Dominic Watt sa Sveučilišta York i Nikola Petković s riječkog Sveučilišta. Zadnja konferencija »Borders and Identities« održana je 2010. godine u organizaciji Sveučilišta York u Newcastle upon Tyne u Velikoj Britaniji.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk