"Predavanja i radionica za starije od 55 godina", NL, 2.4. 2013.
SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB DANAS POČINJU UPISI U OSMI CIKLUS
 
 
Program Kulturna baština grada Rijeke organizirat će se za 40, a radionica crtanja za 12 polaznika novog ciklusa
 
Polaznici će učiti o kulturnoj baštini – groblje Kozala * Foto: S. JEŽINARIJEKA » Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob pokreće osmi ciklus predavanja, a u sklopu novog ciklusa organizirat će se programi Kulturna baština grada Rijeke, koji će započeti 9. travnja te radionica crtanja čiji se početak planira za 17. travnja.
    Prijave za programe kojima se stječe neformalno obrazovanje održavaju se od 2. do 5. travnja, od 9 do 11 sati na telefon 406-584 ili pak putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Do sada je kroz projekt Sveučilište za 3. dob prošlo 300 polaznika. Program Kulturna baština grada Rijeke organizirat će se za 40, a radionica crtanja za 12 polaznika. Programi će se organizirati na Filozofskom fakultetu te na Akademiji primijenjenih umjetnosti, a sudjelovati mogu polaznici s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije, stariji od 55 godina s najmanje završenom srednjom školom.
    Upisnina za polaznike je 250 kuna, a teme kojima će se baviti program Kulturna baština grada Rijeke su riječki slikari i arhitekti, riječka luka, groblje Kozala, opatijske vile, povijest kupanja i kupalište u Rijeci, fotografija i reklama u Rijeci, riječki muzeji, dok su neke od tema radionice crtanja: osnovne tehnike crtanja, crtanje po zadanom motivu, crtanje ugljenom i olovkom, svladavanje perspektive, proporcije, geometrijskih oblika i kompozicije.
    Radionicu Kulturna baština grada Rijeke vodit će prof. Tina Bošković Sertić iz Društva povjesničara umjetnosti Rijeke, Istre i Hrvatskog primorja te prof. Maja Brajković iz Centara za ikonografske studije, dok je voditelj radionice crtanja prof. Dražen Vitolović s Akademije primijenjenih umjetnosti. (I. Š. K.)

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk