Riječki medicinski zavod HAZU-a
Četvrtak, 18.04.2013.

 altU Rektoratu Sveučilišta u Rijeci dana 16. travnja  potpisan je Ugovor o osiguravanju uvjeta za rad i financiranju Zavoda za kliničku i transplatacijsku imunologiju i molekularnu medicinu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Riječ je o prvom zavodu iz područja medicinskih znanosti koji HAZU osniva izvan Zagreba.
Rad budućeg zavoda, prvog zavoda HAZU-a izvan Zagreba, financijski će podupirati Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka koji su uočili važnost ulaganja u razvoj znanosti. Ugovor su potpisali predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana prof.dr.sc. Vidoje Vujić, riječki gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel i rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin, a potpisivanju su nazočili akademici Daniel Rukavina i Petar Strčić.
 

Voditelj aktivnosti osnivanja novog Zavoda je akademik Daniel Rukavina, koji je naglasio kako je istraživački potencijal u Rijeci na području biomedicine dosegao visoku razinu, te kako će uz novu Sveučilišnu bolnicu Zavod doprinjeti bržem prijenosu temeljnih spoznaja u kliničku praksu te povezati istraživački, stručni i klinički potencijal.
Zavod za kliničku i transplantacijsku imunologiju i molekularnu medicinu trebao bi započeti s radom za nekoliko mjeseci, kad dobije potvrdu Skupštine Akademije, a bit će smješten u zgradi Sveučilišnih odjela i neće imati stalno zaposlene djelatnike, već će okupljati članove HAZU-a kao i druge istaknute znanstvenike.
 
U Rektoratu je potpisan i sporazum o financiranju daljnjeg izučavanja neistražene građe iz povijesti i drugih segmenata društvenih djelatnosti te nematerijalne kulturne baštine značajne za identitet pojedinih krajeva Primorsko-goranske županije. Sporazum su potpisali obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana prof.dr.sc. Vidoje Vujić i predstojnik Zavoda za povijesne i društvene znanosti u Rijeci akademik Petar Strčić.
 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk