"Još 500 sadnica smreke čeka vlasnike", NL, 21.4. 2013.
MILIJARDA ZELENIH DJELA
      * Foto: M.GRACIN      RIJEKA » »Milijarda zelenih djela« naziv je manifestacije koju je jučer u povodu obilježavanja međunarodnog Dana planeta Zemlje organizirala Ustanova Dvorana kulture »Joga u svakodnevnom životu« u suradnji s Gradom Rijeka putem projekta »Rijeka zdravi grad«. U sklopu višesatne manifestacije u kojoj je sudjelovalo tristotinjak građana podijeljeno je i 500 sadnica smreke, a pojašnjavajući kako se radi o donaciji Hrvatskih šuma, Celestina Vičević iz Dvorane kulture najavila je da će se akcija podjele besplatnih sadnica građanima nastaviti i idućih dana.
    – Dobili smo tisuću sadnica i do sada smo uspjeli podijeliti njih 500. Pozivamo građane da dođu do naše Ustanove po besplatne sadnice te da ih posade ispred svojih domova, kazala je Vičević.
    Uz podjelu sadnica smreke program obilježavanja Dana planeta Zemlje sastojao se i od prezentacije juda, kao i joge za starije osobe, praktične edukacije o aromatičnom bilju, cvijeću i sađenju. U program su se uključili i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti koji su jučer započeli s projektom izrade skulptura za budući park skulptura, te riječki dječji zborovi Morčići i Mali Riječani, učenici OŠ Čavle i Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, a manifestacija je okončana zajedničkom »zelenom« zakuskom. Dvorana kulture Dan planeta Zemlje nastavit će obilježavati i danas i to organizacijom likovne radionice za učenike OŠ »Ivan Zajc« u sklopu koje će osnovci od recikliranog otpada izrađivati uporabne predmete. (I.Š.K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk