"O zdravstvenoj industriji u Rijeci i regiji", NL, 23.4. 2013.
OKRUGLI STOL MEDICINSKI FAKULTET
 
* Foto: M. GRACINRIJEKA » Zdravstvena industrija u Rijeci i regiji bit će tema okruglog stola kojega danas u 18 sati na Medicinskom fakultetu organizira udruga Riječki val. Temelj rasprave je Strategija razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2013. do 2020. godine, koju je Skupština PGŽ-a prihvatila u veljači ove godine. Tim dokumentom ova djelatnost određena je kao ključna komparativna prednost regije, koju se želi razviti kao prepoznatljivi regionalni brend, a turističkim razvojnim planovima zacrtan je i cilj da upravo Primorsko-goranska županija bude lider zdravstveno-turističke ponude u Hrvatskoj.
    U većini razvijenih zemalja zdravstvena industrija već danas obuhvaća više od 10 posto domaćeg bruto proizvoda, a Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da će 2020. godine ona biti svjetska industrija broj jedan. Zbog zdravlja, govore procjene, 2020. putovat će oko sedam milijuna ljudi, a da ta predviđanja nisu nerealna, pokazuje i podatak da je zdravstveni turizam u ovome trenutku jedino tržište u svijetu koje bilježi stopu rasta i to do 20 posto unatoč krizi i recesiji. Na najbližim emitivnim tržištima Primorsko-goranske županije je oko 76 milijuna stanovnika, od kojih je 14 milijuna starije od 60 godina, a upravo je ta kategorija primarna ciljna skupina za ovu vrstu turističke ponude.
    Osim zdravstvenog turizma, zdravstvena industrija u sebi sadrži i razvoj biotehnologije, farmaceutike, medicinske opreme, virtualne i telemedicine te edukcije, pa će na okruglom stolu u raspravi o tome kako Strategiju pretvoriti u praksu, uz turističke djelatnike i predstavnike Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, sudjelovati i predstavnici javnih i privatnih zdravstvenih ustanova i Sveučilišta u Rijeci. (S. Ba.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk