"Proglašeni najbolji matematičari i fizičari", NL, 25.4. 2013.
TRADICIONALNO NATJECANJE

RIJEKA » Društvo matematičara i fizičara i ove je godine organiziralo natjecanja iz matematike i fizike za učenike osnovnih i srednjih škola. U skladu s ovogodišnjom temom Festivala znanosti »Budućnost«, tema natjecanja iz fizike bila je »Fizika u vremenskoj kapsuli«, a natjecanja iz matematike »Matematičko otkriće koje je promijenilo budućnost«. Na natjecanje iz fizike pristiglo je sedam radova, a natječajno povjerenstvo prvu je nagradu dodijelilo Leonu Paoloviću i Krešimiru Nikoliću iz OŠ Brajda za kratki film »Saznali smo o željezu«, dok je druga nagrada pripala Sari Grgurić, Filipu Perušiću i Karli Žeželić iz OŠ Čavle za kratki film »Preseljenje na Mars«, a treća Sandru Bjelanoviću i Vitu Boci iz OŠ Turnić za PowerPoint prezentaciju »Velocimetar«.
    Na natječaj iz matematike pristiglo je osam radova učenika osnovnih škola i devet radova učenika srednjih škola, a u kategoriji osnovnih škola prva nagrada pripala je radu »Pitagorin poučak« čiji su autori Matilda Bagara i Margareta Mavrinac iz OŠ dr. Josipa Pančića Bribir. Druga nagrada pripala je radu »Koordinatni sustav« čiji su autori Josipa Kajić, Klara Leskovar i Lea Wolf iz OŠ Petar Zrinski Čabar, a treća radu »Matematika« autora Ivane Bocka, Nikole Jelača i Andrea Juričića iz OŠ Čavle. U kategoriji srednjoškolaca prva je nagrada pripala radu »Euklidska i neeuklidska geometrija« čiji su autori Uršula Bošnjaković, Margita Ivanković i Eni Katanić iz Gimnazije Požega, dok je treća nagrada pripala radu »Sličnosti« čiji je autor Matija Radović iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Posebna nagrada Društva matematičara i fizičara dodijeljena je Eni Paparić iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te Borni Tićku iz Prve riječke hrvatske gimnazije. (I. Š. K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk