Sveučilište u Rijeci: Jučer, danas, sutra
Petak, 26.04.2013.
alt»Sveučilište u Rijeci: Jučer, danas, sutra« naziv je izložbe koja je  otvorena u Sveučilišnoj knjižnici povodom 40. obljetnice riječkog Sveučilišta te 380 godina visokoškolskog obrazovanja u Rijeci.Otvarajući izložbu, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin napomenuo je kako se kroz izložbu mogu vidjeti usponi i padovi Sveučilišta, ali i bitke koje su se proteklih desetljeća vodile.
Autorica izložbe Elvira Marinković Škomrlj istaknula je kako je ova izložba  nastala u suradnji s Novim  listom čija je arhiva otrgla zaboravu proteklih 40 godina Sveučilišta.
 Izložba je zamišljena kao kratka šetnja kroz proteklih 40 godina Sveučilišta, a nastala je na temelju dvije tisuće zapisa, odnosno tekstova i fotozapisa koje su isključivo za ovaj projekt iz arhive selektirali  Željko Piljuzan i Bruno Lončarić .
 Postav izložbe i katalog osmislili su Aljoša Brajdić, Dragan Kordić i Ivan Vranjić s Akademije primijenjenih umjetnosti, a autor proslova je prof. dr. Amir Muzur.
Otvorenje je okupilo bivše rektore, kao i djelatnike Sveučilišta te su svojim prisustvom ovaj događaj uveličali i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
Izložba će se u prostorima Sveučilišne knjižnice moći razgledati do kraja ove godine, nakon čega će biti pohranjena u sveučilišnoj arhivi.
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk