Inauguriran rektor prof. dr. sc. Pero Lučin
Petak, 26.04.2013.

altU prisustvu brojnih uzvanika, predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci gosp. Ivo Usmiani, promovirao je prof. dr. sc. Peru Lučina u novi rektorski mandat. Tom prilikom predsjednik Savjeta podsjetio je na govor prof. dr. Pere Lučina prilikom njegove prve inauguracije u kojemu je istaknuo ulaganje u znanje kao jedini izlaz i jamac razvoja, odnosno kako je jedino razvojem svih područja moguće Sveučilište u Rijeci pozicionirati kao istraživačko sveučilište koje doprinosi razvoju ekonomije i društva, s obzirom na to da jedino interakcija među područjima može osigurati globalnu prepoznatljivost sveučilišta.

„S iznimnim zadovoljstvom mogu svjedočiti da je ispunio svoje ciljeve“ -  zaključio je gosp. Usmiani te nadodao kako poznavajući energiju i zdravu ambiciju  prof. dr, sc. Lučina  sa sigurnošću može tvrditi da Sveučilište u Rijeci u  narednih četiri godine može očekivati još više zadanih ciljeva, rada, ali posljedično i zadovoljstva zbog postignutog.

Na svečanoj sjednici bili su prisutni i brojni uzvanici, članovi akademske zajednice, predstavnici javnih i državnih službi, studenti i gospodarstvenici, kao i predstavnici Grada Rijeke na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk