Tehničkom fakultetu dodijeljen certifikat
Ponedjeljak, 29.04.2013.
R. BrmaljNa 7. sjednici Fakultetskog vijeća Tehničkog fakulteta, održanoj 26. travnja 2013., a kojoj je prisustvovao i rektor prof. dr. sc. Pero Lučin, ravnateljica AZVO-a i njena zamjenica uručile su dekanu prof. dr. sc. Goranu Turkalju Certifikat vezan za sustav osiguravanja kvalitete.Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci prva je riječka visokoškolska ustanova kojoj je dodijeljen Certifikat sustava osiguranja kvalitete.Riječ je o Certifikatu kojim Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) potvrđuje da je sustav osiguravanja kvalitete u skladu sa standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja kojim se potvrđuje da je sustav osiguranja kvalitete visokog učilišta učinkovit i u razvijenoj fazi.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) provela je tijekom 2011. i 2012. godine vanjsku neovisnu prosudbu sustava osiguravanja kvalitete Tehničkog fakulteta. Sveučilišta u Rijeci. Postupak prosudbe uključivao je i posjet Povjerenstva za vanjsku prosudbu u listopadu 2011. godine, a koje je imalo zadatak utvrditi sljedeće:
 
- stupanj razvijenosti sustava osiguravanja kvalitete na Tehničkom fakultetu
Sveučilišta u Rijeci;
- jesu li aktivnosti i rezultati tih aktivnosti, koje čine sustav osiguravanja
kvalitete visokih učilišta, učinkoviti i u skladu s nacionalnim i ESGstandardima
(European Standards and Guidelines for Qaulity Assurance in
Higher Education)
- utjecaj sustava osiguravanja kvalitete na razinu stečenih kompetencija
studenata nakon završetka studija, koja je prepoznata u Europskom prostoru
visokog obrazovanja i omogućuje stvaranje karijere i aktivno sudjelovanje u
razvoju društva u cjelini
-  unaprjeđivanje nastavnog procesa i učenja pomoću unutarnjih i vanjskih
prosudbi, periodičnim revizijama studijskih programa te analizom povratnih
informacija svih dionika
-  ostvarenje misije i strateških ciljeva visokog učilišta te usporediti dostignute
standarde i kvalitete s kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim
visokim učilištima u zemlji i zemljama EU‐a
- međusobnu interakciju sustava osiguravanja kvalitete i izvrsnosti
znanstveno‐istraživačkog rada
- informiranost zainteresiranih dionika i javnost rada.
 
Povjerenstvo je tijekom postupka utvrdilo snagu, slabosti i dobru praksu visokoga učilišta te dalo preporuke za provedbu daljnjih aktivnosti u idućem razdoblju. Nakon dobivanja Izvješća o rezultatima vanjske neovisne periodične prosudbe, Fakultet je donio Plan aktivnosti za poboljšanje sustava osiguravanja kvalitete, a Povjerenstvo se kroz realizaciju ovoga Plana uvjerilo da su poduzete aktivnosti znatno poboljšale
učinkovitost sustava. Akreditacijski savjet AZVO‐a je, potom, usvojio Završno izvješće Povjerenstva te, u skladu s preporukom Povjerenstva, donio odluku o izdavanju Certifikata kojim se potvrđuje da je sustav osiguravanja kvalitete Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci u razvijenoj fazi. Ravnateljica AZVO‐a prof. dr. sc. Jasmina Havranek i zamjenica ravnateljice dr. sc. Vesna Dodiković Jurković uručile su Certifikat dekanu prof. dr. sc. Goranu Turkalju na sjednici Fakultetskoga vijeća održanoj 26. travnja ove godine, a kojoj je nazočio i rektor riječkoga sveučilišta prof. dr. sc. Pero Lučin. Ovime jeTehnički fakultet postao prva sastavnica Sveučilišta u Rijeci koja ovakav certifikat posjeduje.

 

 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk