"Deset milijuna kuna za vodoopskrbu Platka", NL, 30.4. 2013.
 
STRATEŠKO ULAGANJE IDUĆEG TJEDNA POTPISIVANJE SPORAZUMA O FINANCIRANJU INFRASTRUKTURE NA SKIJALIŠTU
 
 
Županija će u sljedećem trogodišnjem razdoblju izdvojiti 25 milijuna kuna što je priprema za dobivanje sredstava iz fondova EU 

Tihana TOMIČIĆ
 
* Foto: V. KARUZARIJEKA » Idućeg tjedna bit će potpisan sporazum o financiranju projekta vodoopskrbe Platka između Grada Rijeke, Općine Čavle, Vodovoda i kanalizacije i Županije, vrijedan 10 milijuna kuna. 
    
Novci Hrvatskih voda

Prema prijedlogu sporazuma Županija preuzima 70 posto procijenjenog iznosa troškova, a po 10 posto su sufinancirat će ostali. Sufinanciranje projektiranja planirano je u 2013. i 2014. godini, a izgradnja akumulacije u 2014. i 2015. godini. 
    Projekt će biti kandidiran i za naknadno financiranje Hrvatskim vodama koje bi, prihvate li kandidaturu, preuzele financiranje 90 posto sredstava. No, kako je na redovitom press kolegiju rekao obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić, to se ne može čekati već se mora čim prije krenuti sa izradom projektne dokumentacije. 
    Vujić je podsjetio i da je projekt Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak, kao jedan od strateških projekata Primorsko-goranske županije, utvrđen svim relevantnim planskim dokumentima Županije, također se nalazi i u prijedlogu Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koji je usvojila Vlada RH, a projekt su podržali i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Radi se o projektu za koji je Županija planirala u sljedećem trogod
Donacija banke 
    
    Pročelnica Jasna Blažević izvijestila je i o raspodjeli donacije Privredne banke Zagreb, koja je osigurala financijska sredstva u svrhu unapređenja obrazovanja, znanosti, tehnologija, sporta i tehničke kulture. Ukupna sredstva u iznosu 300 tisuća kuna raspodijelit će se za niz programa, kazala je Blažević.
 išnjem razdoblju izdvojiti 25 milijuna kuna što je priprema za dobivanje sredstava iz fondova EU. 
    Na press kolegiju bilo je riječi i o prijedlogu sufinanciranja rada Zavoda za kliničku i transplantacijsku imunologiju i molekularnu medicinu u Rijeci HAZU-a koji je u osnivanju. Pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jasna Blažević kazala je da se napretkom medicinskih znanosti ukazala potreba za osnivanjem Zavoda koji bi imao značajnu funkciju u koordinaciji i poticanju interdisciplinarne suradnje temeljnih i kliničkih medicinskih znanosti i osmišljavanju zajedničkih projekata, te općenito unapređivanju kliničkih istraživanja, koja još uvijek nisu na razini koju su već postigla temeljna medicinska istraživanja. 
    
Znanstveni potencijal

– Svojim će djelovanjem okupljati i poticati znanstveni potencijal Sveučilišta, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u području biomedicinskih znanosti. Aktivnosti Zavoda pretežno će se sastojati od organizacije programa trajne edukacije te organizacije domaćih i međunarodnih skupova, rekla je Blažević pojašnjavajući da je osnivač Zavoda HAZU, ali bi djelovanje Zavoda pomagali Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Primorsko-goranska županija. Sveučilište u Rijeci bi budućem Zavodu, bez naknade ustupilo prostor i opremu, a Županija i Grad Rijeka bi s novčanim iznosom sufinancirala aktivnosti Zavoda. Između HAZU, Grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci i Primorsko-goranske županije zaključit će se ugovor o osiguravanju uvjeta za rad i financiranju Zavoda za kliničku i transplantacijsku imunologiju i molekularnu medicinu u Rijeci. Prema ugovoru, godišnja obveza sufinanciranja rada Zavoda PGŽ bila bi 70 tisuća kuna. Ugovor bi stupio na snagu nakon što HAZU donese potrebne odluke o osnivanju.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk