"Budući partner Oxford Brookes", NL, 8.5. 2013.
FILOZOFSKI FAKULTET JEDINSTVENI DOKTORSKI STUDIJ IZDAVAŠTVO I MEDIJI
 
altRIJEKA » Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci pokreće novi sveučilišni doktorski studij izdavaštvo i mediji: studiji izdavaštva i medija u kontekstu globalnih trendova i hrvatskog jezičnog i književno-kulturnog identiteta, koji bi prema procjeni dekana prof. dr. Predraga Šustara trebao zaživjeti u listopadu. Naime, program studija nalazi se u proceduri recenzije i akreditacije, a riječ je o jedinstvenom studiju u Hrvatskoj koji je rađen u suradnji s Medijskim sveučilištem u Koprivnici. Jedan od budućih partnera studija trebao bi biti i The Oxford International Centre for Publishing Studies na Sveučilištu Oxford Brookes. 
    – S Medijskim sveučilištem u Koprivnici već imamo potpisan sporazum o suradnji, a u petak nam dolazi prof. dr. Angus Phillips, ravnatelj The Oxford International Centre for Publishing Studies na Sveučilištu Oxford Brookes, koji će na Filozofskom fakultetu održati predavanje. Time bi trebala započeti suradnja sa Sveučilištem Oxford Brookes koji će biti inozemni partner studija. Riječ je o sveučilištu koje je prepoznatljivo upravo po programu koji namjeravamo pokrenuti. Ujedno je cilj da predavači iz Velike Britanije dolaze kod nas držati predavanja, te da naši najbolji doktoranti odlaze u Oxford, pojašnjava dekan. 
    Dodajući kako se radi o interdisciplinarnom studiju čijoj atraktivnosti pridonosi činjenica da je jedinstven na hrvatskom području prof. dr. Šustar ističe da se cilja na polaznike iz cijele regije, a jedna od specifičnosti studija je i izlaženje iz akademskih okvira, jer bi partneri doktorskog studija trebale biti medijske te izdavačke kuće. 
    Jedan od ciljeva studija je i formiranje sveučilišnog nakladništva, što je praksa na inozemnim sveučilištima, a prof. dr. Angus Phillips, kaže dekan, trebao bi pružiti podršku u oformljavanju studija koji će biti zanimljiv i izvan akademskih granica. 
    – Riječ je o znanstveniku koji je broj jedan u svijetu kada su u pitanju izdavački studiji, a uključivanjem Oxford Brookesa u studij dobit ćemo jakog međunarodnog partnera. Iako će doktorski studij izdavaštvo i mediji koordinirati Odsjek za kroatistiku novi će studij biti daleko šireg opsega, zaključuje prof. dr. Šustar. (I.Š.K.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk