Cropak ponovno riječkoj Akademiji
Petak, 07.06.2013.
Rad Adija Frankovića s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, nastao pod mentorstvom Aljoše Brajdića, na 5. jubilarnoj Studentskoj kreativnoj radionici CROPAK 2013., proglašen je najboljim i tako je APU već četvrti puta najuspješnija..
 
CROPAK već pet godina uspješno organizira tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT i časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba. Vetropack Straža tvornica stakla d.d. u projekt Studentske kreativne radionice CROPAK 2013. uključila se kao prijatelj projekta te prezentacijom proizvodnih principa staklene ambalaže i upoznavanjem s njenim značajkama zaokružila edukacijski proces ovogodišnje Radionice.

Ovogodišnji kreativni zadatak bio je re/dizajn etikete i staklene boce linije proizvoda mineralne vode Vitinka, proizvođača Vitinka a.d., Kozluk, RS, Bosna i Hercegovina.

Kreativno rješenje Adija Frankovića postalo je predloškom za izradu nove ambalaže linije proizvoda Vitinkine mineralne vode. Uz nagradu CROPAK, Adi je dobio i posebno priznanje organizatora jer je na natječaj poslao čak četiri originalna i vrlo dorađena rješenja. Adijev pobjednički rad pogledajte ovdje.

Nagrađeni dizajn Adija Frankovića bit će promoviran i u sklopu ovogodišnjeg festivala ambalaže FEST.A CROPAK, koja će se održavati 13 i 14. lipnja u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu (kraj Čakovca), s glavnom temom „Na pragu EU: ambalaža, legislativa, održivost...“.

Nakon proglašenja najboljih i dodjele priznanja i nagrada studenti su, uz stručno vodstvo, obišli proizvodne pogone tvornice stakla Vetropack Straža d.d. Hum na Sutli te uživo vidjeli proces proizvodnje staklene ambalaže.

Pobjednički rad će se ogledati i na svjetskom natječaju WorldStar Student – International Packaging Design Student Competition, u organizaciji Svjetske organizacije za ambalažu – WPO, čiji je član hrvatski Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus – IatT, a na kojem su  dosadašnji pobjednici SKR CROPAK postigli zavidan uspjeh.
Treba istaknuti da je Akademija po 4. put osvojila prvo mjesto (do sada smo osvojili nagradu za: 2009. redizajn ambalaže robne marke VIC, KRAŠ; 2011. redizajn linije proizvoda kozmetike s posebnom namjenom, SUBAN d.o.o.; 2012. redizajn linije proizvoda Kviki; PODRAVKA)
Radi se o radionici u organizaciji tvrtka Tectus d.o.o., Institut za ambalažu i tiskarstvo Tectus - IatT i časopis Ambalaža/REGprint iz Zagreba, u kojoj sudjeluju fakulteti koji obrazuju dizjanere (u RH, a ove godine i jedan iz BiH).
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk