"Igre koje donose pluseve", NL, 5. 6. 2013.
 
VELIKI DOGAĐAJ VIŠESTRUKO ZADOVOLJSTVO DOBIVANJEM EUROPSKIH SVEUČILIŠNIH IGARA
 
 
U Rijeku će doći nekoliko tisuća studenata iz Europe. To će biti doživljaj njima i nama. Ovo je i poticaj dovršetku kampusa – kaže Vojko Obersnel. – Sve je izuzetno važno za grad te za Sveučilište – dodaje Pero Lučin 

Igor DUVNJAK
 
PUNO POSLA I ODGOVORNOSTI – Haris Pavletić, Pero Lučin, Vojko Obersnel i Veljko Karabaić * Foto: I. TOMIĆRIJEKA » Dobro raspoloženje iz Ljubljane, gdje je Rijeka ovog vikenda dobila organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016. zajedno sa Zagrebom, prelilo se s obala Ljubljanice i na Korzo. Igre su bile tema jučerašnje »pressice« u salonu Grada Rijeke na kojoj su pred novinarima nastupili dobro raspoloženi riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, isto tako zadovoljni Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci te Haris Pavletić, predsjednik Sportskog sveučilišnog saveza Rijeke i član Izvršnog odbora EUSA-e, Europskog sveučilišnog sportskog saveza. 
    – Izražavam zadovoljstvo i čestitam što će se uz Zagreb ove Europske sveučilišne igre održati i u Rijeci – rekao je prvi čovjek grada. – Kao Grad smo sudjelovali u ovoj akciji, što smo prije godinu dana i formalizirali potpisivanjem ugovora. Čestitam Harisu Pavletiću i njegovim suradnicima. Činjenica je naime da je Riječki sveučilišni savez već organizirao nekoliko sportskih natjecanja. Ovakvom raspletu je pogodovala i spremnost riječkih sportskih objekata, to se pokazalo pobjedničkom bazom. SRC »Zamet«, atletska dvorana na Kantridi, bazen na Kantridi, Dvorana mladosti... mogu ugostiti studente sportaše iz cijele Europe. Neće trebati dodatna ulaganja u objekte osim ona za redovito održavanje. Igre bi mogle biti motiv dovršenja dvorane na Kozali, njihovo dobivanje Igara je višestruki plus. U Rijeku će doći nekoliko tisuća studenata iz Europe. To će biti doživljaj njima i nama kao domaćinima. Ovo je i poticaj dovršetku kampusa. Kada tamo budu dovršeni smještajni kapaciteti, on će zaživjeti u punom smislu riječi, studenti će ondje biti 24 sata. 
    Vojko Obersnel je u šali dodao kako je dvojio o odlasku u Ljubljanu radi izborne šutnje dodavši da, s obzirom na ishode nekih njegovih ranijih sudjelovanja u nekim kandidaturama, možda bolje da nije išao. 
    – Rijeka je uspjela dobiti veliku sportsku priredbu koja će na noge dignuti cijelu Hrvatsku – konstatirao je Haris Pavletić. – Ovaj projekt, koji pogoduje podizanju akademske i sportske platforme, zajedno sa Zagrebom je pripreman već dvije godine. Sada nas čeka veliki posao, dobili smo veliku odgovornost, u Hrvatsku će nam doći četiri do pet tisuća studenata, od toga njih 1.500 u Rijeku. 
    Rektor Sveučilišta u Rijeci je uz ostalo iznosio i dojmove s dobivanja kandidature u Ljubljani. 
    – Pripreme sustavno i planski traju već nekoliko godina, intenzivirane su u posljednje vrijeme. Sve je izuzetno važno za grad te za Sveučilište. Ubrzat će se razvoj kampusa i sveučilišnog sporta. Bilo je zadovoljstvo biti rektorom riječkog Sveučilišta u Ljubljani – rekao je Lučin. – U prezentaciji je bilo puno strasti i želje, uz izraženi timski rad. Uspjeli smo kraj Coimbre koja ima jedno od najstarijih europskih sveučilišta, a taj portugalski grad se kandidirao već tri puta. Igre će biti prilika da naš grad život živi intenzivnije, a ekonomski aspekti bit će još pozitivniji.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk