SmartGrids ERA-Net poziv za primjenjive istraživačke projekte
SmartGrids ERA-Net objavljuje treći poziv za istraživačke projekte u sklopu podrške zajedničkim europskim istraživačkim projektima iz područja naprednih elektroenergetskih mreža. U pozivu mogu sudjelovati sljedeće zemlje: Hrvatska, Danska, Latvija, Poljska, Norveška, Švedska i Turska. Ukupna proračunska sredstva namijenjena projektima u ovom pozivu iznose 3 600 000 €.

Područja interesa trećeg SmartGrids ERA-Net poziva su:
  • Učinkovito upravljanje aktivnim distribucijskim mrežama;
  • Inteligentni sustavi maloprodaje i potrošačkih usluga i tehnologija, koje uključuju sustave pametnih brojila i s njima povezane troškove i prednosti, i to s aspekta korisnika, ponašanja potrošača, fleksibilne potrošnje te strategija upravljanja energijom u tržišnom okruženju;
  • Informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) u naprednim elektroenergetskim mrežama;
  • Sučelje između elektroenergetske mreže i krajnjih korisnika, uključujući aspekte koji se odnose na sigurnost, privatnost, regulatorne propise i ekonomske analize;
  • Skladištenje energije i uravnoteženje sustava.
Postupak prijave sastoji se od dva koraka:
 
Svaki Konzorcij podnosi inicijalni prijedlog projekta. Tako će pripremljeni prijedlozi biti ocijenjeni od strane stručnjaka nadležnog odbora za financiranje ili onih uključenih u same programe. Dio inicijalnih prijedloga će biti izabran u drugi stupanj.
U drugom koraku odabrani konzorciji bit će pozvani dostaviti konačne potpune prijedloge. Nakon ocjene neovisnih međunarodnih stručnjaka konačni odabir će biti napravljen od strane nacionalnih agencija za financiranje.

Tko se može prijaviti na poziv?
 
U skladu s postavljenim nacionalnim ograničenjima, 3. SmartGrids ERA-Net poziv je otvoren za svakog istraživača, instituciju ili poslovni subjekt unutar zemalja obuhvaćenih natječajem - u skladu s nacionalnim propisima o javnom financiranju, ukoliko nije drukčije definirano određenim programom. Poziv sadrži distribuirani fond i svaka zemlja financira vlastite istraživače. U projektima mora postojati suradnja i podjela zadataka između više projektnih partnera. Prijedlozi projekata moraju uključivati partnere iz najmanje tri zemlje koje sudjeluju u pozivu (Hrvatska, Danska, Latvija, Poljska, Norveška, Švedska i Turska).

Rok za podnošenje inicijalnih prijedloga je 2. rujna 2013., 17:00 sati po središnjem europskom vremenu.
 
I inicijalni i konačni prijedlozi moraju biti napisani na engleskom jeziku i podneseni elektroničkim putem dostupnim na SmartGrids ERA-Net mrežnim stranicama. Ukoliko prijedlozi nisu podneseni na vrijeme, bit će odbijeni.

Više informacija možete pronaći u tekstu objavljenog poziva na SmartGrids ERA-Net mrežnim stranicama, a preporuka je da se kontaktiraju nacionalne agencije koje financiraju poziv kako bi se dobile informacije o nacionalnim prioritetima i ostalim nacionalnim specifičnim informacija.
U Hrvatskoj financiranje prijave podupire Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nacionaln kontakt osobe su:
 
Prof. Davor Škrlec, E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Tel. +385 1 612 99 21
Maja Rajčić, E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Tel. +385 1 539 19 14
Irena Dubravec, E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Tel. +385 1 5391 908
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk