Petak rezerviran za raznovrstan program prvog studentskog dana
RIJEKA – »Hladno pivo«, Edo Maajka i »Mandrili« glazbeni su gosti Studentskog dana riječkog sveučilišta koji će ovog petka besplatno zasvirati na Gatu Karoline Riječke. Veliki koncert za čiju je organizaciju zaslužan Studentski zbor počet će u 21 sat, a s obzirom na mnoštvo aktivnosti koje će se tog dana odvijati na obližnjem Korzu, dobra je zabava zajamčena. Dan bez nastave i ispita, ali i dan koji će obilježiti sportska natjecanja, prezentacije studentskih udruga te sajam poslova, završit će u vedrim tonovima koje će prenositi renomirani izvođači hrvatske glazbene scene.
  
    – Ideja je Studentskog dana okupiti studente i upoznati ih čime se mogu baviti izvan nastave i čime se njihovi kolege okupljeni u udruge koje djeluju na fakultetima već bave, pojasnio je Ivan Roje, predsjednik Studentskog zbora, inače glavnog organizatora događaja koji podržavaju Grad Rijeka i Sveučilište.
    Na Korzu će se od jutarnjih sati održavati natjecanja u nogometu, graničaru i speed badmintonu, a bit će predstavljen i takozvani zumba fitness, kangoo jumping i capoeira. Istovremeno će se studenti na štandovima udruga koje djeluju na riječkim fakultetima moći informirati o aktivnostima koje poduzimaju njihovi kolege, a na Korzu će biti postavljena i bina na kojoj će DJ-i tijekom dana puštati glazbu. Itekako je zanimljiv i »edukativni segment« nazvan »Job Fair« i zamišljen po uzoru na Dan karijera, koji smisao ima u spajanju studenata i njihovih budućih poslodavaca. Taj će se dio od 11 sati održavati u šatoru na Gatu Karoline Riječke.
  
    – Pozivu da sudjeluju u »Job Fairu« odazvalo se više od 30 tvrtki. Koliko je ta brojka važna govori podatak da se na Danima karijera, koji su u Rijeci održani samo jednom, predstavilo njih mnogo manje. Zato i studente pozivamo da dođu u što većem broju i pokažu kako su zainteresirani za svoju budućnost. Cilj je »dići« studente, želimo ih okupiti na jednom mjestu, da vide što rade njihovi kolege, i u konačnici se možda i uključe u rad Studentskog zbora, kaže Roje.

J. ANDROIĆ, B. PERHAT

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk