"Devet zemalja-45polaznika", NL, 2.7.2013.
 
EKONOMSKI FAKULTET POČELA IX. MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA
 
 
Predavači dolaze iz Slovačke, Belgije, Češke, Latvije, Engleske i Slovenije, a dio programa vode i profesori riječkog Ekonomskog fakulteta
 
S otvaranja Ljetne škole u dvorištu Ekonomskog fakulteta * Foto: D. ŠKOMRLJRIJEKA » Ekonomski fakultet Rijeka u suradnji s Katedrom Jean Monnet europskih integracija pokrenuo je IX. međunarodnu ljetnu školu pod nazivom »International Environment and European Integration«. Škola je započela jučer i trajat će do 13. srpnja, a okupila je 45 polaznika iz devet zemalja, odnosno iz Belgije, BiH, Češke, Grčke, Poljske, Nizozemske, Slovačke, Ukrajine te Hrvatske. Prema riječima voditelja prof. dr. Vinka Kandžije Ljetna je škola u potpunosti usklađena s Bolonjskim procesom, a njeni polaznici nakon odslušanih predavanja te uspješnog svladavanja programa dobivaju certifikat Ljetne škole i 6 ECTS bodova koje će moći koristiti u daljnjem školovanju. Program se izvodi tijekom dva tjedna, a nastava se odvija na engleskom jeziku. Predavači su inozemni i domaći znanstvenici, gospodarstvenici i stručnjaci iz raznih područja koji dolaze iz Slovačke, Belgije, Češke, Latvije, Engleske i Slovenije, a dio programa vode i profesori Ekonomskog fakulteta. 
    U program Ljetne škole uključene su i studijske posjete tvrtkama i institucijama kao što su: HNB, Hrvatski sabor, Fakultet za ekonomiju i turizam »Dr. Mijo Mirković« u Puli, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska županija, Jadran Galenski laboratorij i Arenaturist Pula. 
    Riječki Ekonomski fakultet prvi je među ekonomskim fakultetima u Hrvatskoj uveo u nastavne sadržaje kolegije europskih integracijskih procesa te je logičnim slijedom došao do ideje o organiziranju međunarodne ljetne škole na temu europskih integracijskih procesa i međunarodnog okruženja. Razlozi za pokretanje međunarodne Ljetne škole prvenstveno su obrazovnog karaktera, dok su ciljevi poticanje međunarodne suradnje koja će omogućiti akademski razvoj Fakulteta i Sveučilišta, jačanje međunarodne reputacije Fakulteta i suradnje s visokoškolskim institucijama zemalja u tranziciji te zemalja Europske unije, poticanje studentske i mobilnosti sveučilišnih profesora, edukacija domaćih i inozemnih studenata o Europskoj uniji i procesu europske integracije, posebno s aspekta Hrvatske i šireg područja jugoistočne Europe, razmjena iskustava i kulturnih specifičnosti polaznika različitog podrijetla te upoznavanje polaznika Ljetne škole sa znamenitostima i potencijalima Rijeke, Opatije i regije.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk