Produkcija zvuka i glazbe
Ponedjeljak, 08.07.2013.


Krajem rujna u zgradi Akademije primijenjenih umjetnosti na Sveučilištnom kampusu započet će s održavanjem edukacijski program ''Produkcija zvuka i glazbe''. Tečaj je namijenjen pristupnicima koji imaju osnovna glazbena i informatička znanja, te minimalno srednju školu, bez obzira na usmjerenje. Svi pristupnici bit će pozvani na intervju, a točan datum i mogućnost on-line prijave bit će obavljeni na stranicama Sveučilišta.

Danas je u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana konferencija za medije u povodu najave novog cjeloživotnog programa ''Produkcija zvuka i glazbe''. Program su predstavili rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, voditeljica programa doc. dr. sc. Diana Grgurić te voditeljica skupa programa iz kulture ''KvadArt'' Daniela Urem.

Rektor Lučin naglasio je iznimnu važnost razvoja glazbene umjetnosti unutar umjetničkog područja u širem kontekstu napora Sveučilišta da omogući što veću produkciju umjetničkih sadržaja u suradnji s kulturnim institucijama. Također se osvrnuo na važnost razvijanja neformalnih programa obrazovanja kao što su ljetne škole, internacionalne suradnje, te programi cijeloživotnog obrazovanja. ''Ovaj je projekt dio velikog projekta pod radnim nazivom ''Rijeka – europska prijestolnica kulture 2020.'', kojime želimo doprinijeti pozicioniranju Rijeke na kulturnoj mapi Europe.'', zaključio je rektor.

Voditeljica programa doc. Grgurić osvrnula se na važnost riječkih Kulturalnih studija, koji se u skladu s riječkom tradicijom brojnih glazbenih manifestacija, u sklopu svojeg studijskog programa bave proučavanjem glazbe na akademskoj razini. ''Iznimno smo ponosni na suradnju s njemačkim ''Institut für Musik: Carl von Ossietzsky Universität'', kao i s Fakultetom elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Ovo je prvi takav program u Hrvatskoj, a akademski diskurz kao i suradnja s eminentnim hrvatskim glazbenicima i producentima jamčit će direktan odgovor na potražnju tržišta za dizajnerima i aranžerima zvuka i glazbe u medijskoj produkciji.'', istaknula je Grgurić.

Program ''Produkcija zvuka i glazbe'' sastojat će se od tri glavna predmeta: Aranžiranje i produkcija glazbe, Akustika i ozvučivanje i Glazbeni aspekti. Primljeno će biti 15 polaznika, a rad s mentorima bit će individualiziran. Trajanje tečaja je 180 sati, a njegov težinski ekvivalent iznosi 10 ECST-a. Cijena programa iznosi 5 500 Kn. Detaljnije informacije o programu mogu se doznati na adresi: productionmusic.uniri.hr/

 
 
Neven Protić

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk