"Prvi hrvatski dizajneri glazbe", NL, 9.7. 2013.
 
SVEUČILIŠTE U RIJECI U RUJNU POČINJE JEDINSTVEN PROGRAM CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA
 
 
Tečaj produkcije zvuka i glazbe namijenjen je pristupnicima koji posjeduju osnovna glazbena i informatička znanja 

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ
 
Program će se realizirati u zgradi Akademije primijenjenih umjetnostiRIJEKA » Krajem rujna Sveučilište u Rijeci organizirat će Primijenjeni tečaj produkcije zvuka i glazbe u svrhu stručnog usavršavanja. Pojašnjavajući kako se radi o jedinstvenom tečaju u Hrvatskoj koji je namijenjen pristupnicima koji posjeduju osnovna glazbena i informatička znanja bez obzira na završeno usmjerenje, voditeljica programa dr. Dijana Grgurić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare najavila kako će prvu generaciju polaznika tečaja činiti 15 kandidata, a zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice productionmusic.uniri.hr. 
    
Potreba ustanova

– Riječ je o programu koji traje 180 sati i po njegovom završetku polaznici stječu 10 ECTS bodova. Uspostavljanje obrazovno-institucionalnog okvira stjecanja znanja i kompetencija glazbenoprodukcijske djelatnosti izravno je povezano s novim potrebama tržišta rada. Naime, privatne i javne ustanove iskazuju potrebu za dizajnerima glazbe te je stoga ovaj program odgovor na tu potrebu. Pokretanje programa u okviru visokoškolske institucije jamči kadrovsku izvrsnost i institucijski nadzor nad kvalitetom. Program je akreditiran pri Sveučilištu u Rijeci i izvodit će ga sveučilišni nastavnici sa suradnicima, potvrđenim profesorima s višegodišnjim iskustvom u glazbenoj produkciji te Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Program je usklađen i s europskim obrazovnim standardima u poučavanju u audio produkciji, što potvrđuje sudjelovanje sveučilišnih profesora s tri sveučilišta, a riječ je o njemačkom Institut fur Musik: Carl von Ossietzky Universitat, Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Z
U pripremi poslijediplomski studij nove glazbe 
    
    Program produkcije zvuka i glazbe samo je jedan u nizu programa koje je Sveučilište u Rijeci pokrenulo s ciljem razvoja umjetničkog područja, a prema najavama rektora prof. dr. Pere Lučina u idućem će se periodu pokrenuti cijeli niz umjetničkih programa. Dodajući kako se priprema specijalistički poslijediplomski studij nove glazbe te je započela inicijativa preuzimanja programa zagrebačke Muzičke akademije rektor je istaknuo kako je jedan od ciljeva Sveučilišta pokrenuti što veći broj ne samo studijskih programa već i programa cjeloživotnog učenja te ljetnih škola koje će se realizirati u suradnji s kulturnim institucijama.
 agrebu te riječkom Sveučilištu. Vrhunskom sveučilišnom timu pridružit će se i eminentni hrvatski producenti i glazbenici, Ante Gelo i Aleksandar Valenčić, najavila je dr. Grgurić. 
    
Praksa i predavanja

Polaznici tečaja steći će teorijska i praktična znanja o novim glazbenim tehnologijama i produkcijskim praksama, a program se sastoji od tri glavna predmeta, odnosno aranžiranja i produkcije glazbe, akustike i ozvučavanja te glazbenih aspekata. Svaki od predmeta uključuje izbor stručnih tema koje će se realizirati kroz praktični rad i predavanja, a tečaj mogu upisati srednjoškolski obrazovane osobe te prvostupnici i magistri bez obzira na usmjerenje. Svi prijavljeni polaznici pristupit će intervjuu kao formi prijamnog ispita, a točan datum početka tečaja bit će objavljen na web stranicama programa. Cijena tečaja je 5.500 kuna, a program će se realizirati u zgradi Akademije primijenjenih umjetnosti.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk