"Koncert vrhunskih pijanista u riječkoj Zajednici Talijana", NL, 8. 7. 2013.
 
DINO CIANI MAJSTORSKA PIJANISTIČKA RADIONICA I FESTIVAL
 
 
 
 
Violetta EgorovaRIJEKA » Međunarodna majstorska pijanistička radionica „Dino Ciani“ i pripadajući joj festival, jedan je od rijetkih istinski vrijednih poklona riječkoj publici, koja će u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana (ulaz na koncerte je slobodan!) imati prilike slušati vrhunske pijaniste – predavače na ovogodišnjoj radionici – i njihove studente. 
    Ova mala koncertna sezona bit će otvorena u utorak, 9.srpnja u 21 sat, kada će na prvom koncertu nastupiti profesori škole – Violetta Egorova (Rusija), Eduardo Hubert (Argentina-Italija), Epifanio Comis (Italija) i Goran Filipec (Hrvatska), a na programu su skladbe Liszta, Chopina, Ginastere, Ravela, Straussa, Huberta i Gershwina. 
    U Svečanoj dvorani Zajednice Talijana održavati će se i svi ostali koncerti, od kojih je veći dio posvećen mladim pijanistima, koji već izvode kompleksne programe poput kompletnih Etudes Tableaux Rachmanjinova (Alberto Ferro, 13.07., 17 godina), kompletnih Debussyevih preludija (Salvatore Vaccarella 14.07.). Nastupit će i japanska pijanistica Yoko Nishii koja će svirati djela hrvatskih i japanskih kompozitora. Od hrvatskih mladih pijanista nastupiti će Petar Klasan. 
    Ukupno će biti održano osam koncerata, od kojih je završni – 18. srpnja, ušao u program Riječkih ljetnih noći i održava se u Torpedu.

S. HRIBAR

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk