Zatvaranje škole Dino Ciani
Četvrtak, 18.07.2013.
 
četvrtak, 18. srpnja 2013.

Danas je u Auli magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana svečana dodjela priznaja Međunarodne glazbene radionice i festivala ''Dino Ciani''. Voditeljica Ureda za kulturu Daniela Urem i prorektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Damir Zec uručili su polaznicima potvrde o sudjelovanju, kao i dvije stipendije najboljim polaznicima. Završni  koncert  Međunarodne glazbene radionice i festivala ''Dino Ciani'' u sklopu Riječkih ljetnih noći održat će se danas, 18. srpnja s početkom u 21:30 sati u klaustru samostana na Trsatu.

Glazbena akademija ''Dino Ciani'' je međunarodna ljetna majstorska radionica pri Sveučilištu u Rijeci, koja se pod Visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića, održavala od 08. do 18. srpnja 2013. godine. Radionici je prisustvovalo 20 polaznica i polaznika iz Italije, Nizozemske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Hrvatske.

Najbolji među polaznicima Alberto Ferro iz Italije i Petar Klasan iz Hrvatske dobili su stipendije za besplatno sudjelovanje na Akademiji iduće godine.
Profesori klavira Violeta Egorova, Epifano Comis, Naum Grubert, Eduardo Hubert i Goran Filipec primili su prigodne poklone Sveučilišta.

Akademija koja svoje ime duguje velikom pijanistu Dini Cianiju, rođenom u Rijeci, u narednim će se godinama proširiti i na rad na drugim instrumentima, a otvorena je za sve ljubitelje glazbe. Cilj je Akademije potaknuti protok informacija, ljudi i znanja iz svijeta glazbe te pri Sveučilištu u Rijeci stvoriti još jednu točku u kojoj je moguće okupljanje i rad mladih glazbenika, a koja bi putem višegodišnjeg kontinuiteta postala platformom za predstavljanje i izučavanje različitih glazbenih škola i tradicija. Svaki od polaznika radionice imao je priliku pohađati sedam individualnih sati i grupnu nastavu, a akademski se dio projekta odvijao u prostorima Zajednice Talijana, Hrvatskog kulturnog doma, Područnog odsjeka Muzičke akademije Zagreb, Pomorskog i povijesnog muzeja hrvatskog primorja.

Četvrti po redu, završni  koncert  Međunarodne glazbene radionice i festivala ''Dino Ciani'' u sklopu Riječkih ljetnih noći održat će se danas, 18. srpnja s početkom u 21:30 sati u klaustru samostana na Trsatu.

 
Neven Protić

 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk