Japanska delegacija
Petak, 19.07.2013.

petak, 19. srpnja 2013.

Dana 8. srpnja 2013. Sveučilište u Rijeci ugostilo je delegaciju Japanskog društva za promicanje znanosti (JSPS – Japan Society for the Promotion of Science). Prezentacija fellowship programa japanskih delegata održana je u Velikoj dvorani Rektorata. Događajem su predsjedavali prorektorica prof. dr. sc. Nevenka Ožanić i prorektor prof. dr. sc. Damir Zec. Nakon prezentacije japanska je delegacija bila u obilasku Sveučilišnog kampusa u pratnji prorektora Zeca i prof. dr. sc. Stipana Jonjića s Medicinskog fakulteta.


Programe JSPS-a predstavili su: prof. Kozo Hiramatsu (direktor, JSPS London), Hideyuki Matsumoto (zamjenik direktora, JSPS London) i Yuka Kitani (suradnica zadužena za međunarodne programe, JSPS London).

Japansko društvo za promicanje znanosti osnovano je 1932. godine i trenutno djeluje u 10 zemalja. Misija JSPS-a je unaprjeđenje akademskog istraživačkog rada u svim znanstvenim disciplinama u obliku financijske potpore za doktorske i postdoktorske studije u Japanu. Većina ovih programa otvorena je za znanstvenike iz zemalja članica EU, među koje se od 1. srpnja 2013. ubraja i Republika Hrvatska.

Više o Japanskom društvu za promicanje znanosti (JSPS – Japan Society for the Promotion of Science) saznajte OVDJE.

Detaljnije informacije o mogućnostima stipendiranja i ponuđenim programima možete preuzeti  OVDJE.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk