''Sveučilište za jednu kunu kupilo Ri TV'', Novi list, 4.9. 2013.

SVEUČILIŠTE U RIJECI
  PRVI S VLASTITOM TELEVIZIJOM


SVEUČILIŠTE ZA JEDNU KUNU KUPILO Ri TV


OSIM TELEVIZIJE U STEČAJU, SVEUČILIŠTE JE U STOPOSTOTNO VLASNIŠTVO DOBILO I DUGOVE KOJI PREMAŠUJU DVA MILIJUNA KUNAIngrid ŠESTAN KUČIĆ
Postojeća radna mjesta bit će sačuvana – Ri TV * Foto: Foto ArhivRIJEKA » Sveučilište u Rijeci postalo je prvo hrvatsko sveučilište koje u svojem vlasništvu ima televizjsku kuću i to za jednu kunu, koliko je izdvojeno za kupnju Ri TV-a. Uz stopostotno vlasništvo za jednu kunu Sveučilište je dobilo i dugovanja Ri TV-a koja premašuju dva milijuna kuna, a prema najavama rektora prof. dr. Pere Lučina preuzeti dug uskoro će se reprogramirati. 

''Nadamo se da će se dio duga otpisati, a ostatak otplatiti kroz nekoliko godina. Ri TV se trenutno nalazi u postupku stečaja, a Sveučilište radi na tome da ga se dovede u postupak predstečajne nagodbe. Kada taj postupak završi, odnosno kada se očiste računi donijet ćemo odluku o financiranju i programskoj shemi.'', navodi rektor. 

Dodajući kako očekuje da će se postupak dovođenja u red okončati kroz mjesec, naviše dva, rektor najavljuje da će se postojeća radna mjesta sačuvati, a s obzirom da se planira širenje programske sheme mogućnost novih zapošljavanja ostaje otvorena. 

''Ono što želimo napraviti je održivi program koji generira prihode. Ovaj projekt ne bi smio opterećivati sveučilišni proračun. Želimo stvoriti komercijalni program s više obrazovnih sadržaja. Nikako se neće raditi o isključivo sveučilišnoj televiziji. Sveučilišne će teme biti zastupljene kroz svega nekoliko emisija. Ono što smatramo bitnim je otvoriti put studentima, prije svega Filozofskog fakulteta, da sudjeluju u stvaranju programa i na taj način si stvore sigurniju budućnost.'', pojašnjava prof. dr. Lučin. 

Napominjući kako do promjena na kupljenoj televiziji neće doći sve dok se ne provede postupak sanacije do kraja rektor ističe kako se o vodećim kadrovskim funkcijama još nije raspravljalo. 

Međutim iako je projekt za sada još u povojima Sveučilište već ima viziju njegovog širenja na druge medije, a pod time se, najavljuje prof. dr. Lučin, prvenstveno misli na internetske medije, programe cjeloživotnog obrazovanja, ali i produkciju obrazovnih i kulturnih sadržaja. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk