Glazbene radionice
Četvrtak, 05.09.2013.

četvrtak, 5. rujna 2013.

Studio Maraton
u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, organizira glazbene radionice u sklopu a capella susreta Vocal Marathon 2013. Radionice će se održati u petak i subotu, 27. i 28. rujna 2013. na Sveučilišnom kampusu u Rijeci u prostorima Filozofskog i Učiteljskog fakulteta. Glazbene radionice namijenjene su svima koji se žele usavršiti pod mentorstvom vrhunskih glazbenika: Kornelija Kovača, Olje Dešića, Tomaza Kozlevčara, Katarine Jurić i Igora Savina.
 
Vrijeme održavanja: 
petak i subota, 27 i 28. rujna 2013.   od 10.00 do 14.30 h   te  od 15.30 do 20.00 h
 
Mjesto održavanja: 
Sveučilišni kampus na Trsatu, Filozofski fakultet  i Učiteljski fakultet
 
Studio Maraton u sklopu Vocal Marathon a cappella susreta poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na glazbenim radionicama. Glazbene radionice su namijenjene svima koji se žele usavršiti pod mentorstvom vrhunskih glazbenika!

Kornelije Kovač jedan je od najpopularnijih skladatelja i glazbenika na području Balkana. Njegove pjesme vrlo su popularne i izvodi ih veliki broj poznatih pjevača. Tomaz Kozlevčar svjetski uspjeh postigao je s a cappella sastavima New Swing Quartet i Perpetuum Jazzile. Olja Dešić, glazbeni producent angažiran kao vokalni instruktor, aranžer i producent u televizijskim emisijama Hrvatska traži zvijezdu i Do posljednjeg zbora. Katarina Jurić voditeljica je vokalne skupine Rivers s kojom je ostvarila brojne nastupe i nagrade. Svi glazbenici se bave podučavanjem, vrlo su kreativni i imaju zabavan pristup pjevanju i učenju.
 
Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu:

·         petak, 27 rujna 2013. od 10:00 do 14:30 h
SKLADATELJSKA RADIONICA - sudionici radionica skladaju novu pjesmu na zadani tekst, podijeljeni u grupe uz superviziju mentora (Savin, Kovač, Dešić)
 
·         petak 27. rujna 2013. od 15:30 do 20:00 h
RADIONICA VOKALNOG ARANŽIRANJA - sudionici radionica stvaraju višeglasni vokalni aranžman novonastale pjesme (Kozlevčar, Dešić, Jurić)
 
·         subota 28. rujna 2013.
1. dio - od 10:00 do 14:30 h VOCAL WORKSHOP  (Kozlevčar, Dešić, Jurić)
Na vokalnoj radionici istraživat će se različiti načini stvaranja zvuka i kreativna uporaba zraka, tijelo kao instrument koji stvara kolektivni ritam i potiče inspiraciju grupe. Istraživat će se vokalna improvizacija preko različitih ritmova i primjena glazbenih stilova u aranžiranju pjesme. Tijekom radionice  u subotu vokalni instruktori će raditi sa svima individualno i u grupama različitih razina. Primjer na kojem će se raditi je pjesma skladana i aranžirana prethodnog dana, koja se na ovoj vokalnoj radionici uvježbava za poslijepodnevno višekanalno snimanje u tonskom studiju.
 
2. dio od 15:30 do 20:00 h MULTITRACK RECORDING SESSION - Radionica profesionalnog snimanja vokalnih dionica prethodno uvježbanih na vokalnoj radionici. Sudionici snimanja dobit će uvid u različite načine i pristupe studijskom snimanju te direktnu povratnu informaciju o svojoj izvedbi od producenta (Dešić).
Vokalne dionice se snimaju u tonskom studiju na Trsatu, u ulici Petra Zrinskog 4.
Od svih radionica radit će se i video zapis, posebice od vokalne radionice čiji će isječci ujedno biti montirani i kao glazbeni spot za snimljenu pjesmu.
 
NOVO!!
·         subota 28. rujna 2013. GLAZBENE RADIONICE ZA DJECU / MUSIC FOR KIDS od 15:30 do 20:00 h na Sveučilišnom Kampusu na Trsatu
Igre s melodijom, ritmom, zajedničkim muziciranjem.
Djeca će, ovisno o dobi, biti podijeljena u grupe 6-9 godina / 10 - 13 godina / 14-17 godina
Mentor: Igor Savin
 
Napomene:
Svi materijali čekaju Vas na radionicama.
Odaberite radionicu prema svojem području interesa. Obzirom na povezanost procesa, naš je prijedlog da sudjelujete u svim radionicama (ili, u ime vokalne grupe da barem aranžer / voditelj sudjeluje i u autorskoj / aranžerskoj radionici).
Oni koji žele posebno stručno savjetovanje oko problematičnih područja mogu rezervirati privatni sat s mentorom, cijena na upit.
 
Kotizacija za sudjelovanje:
Cijena svake radionice iznosi 300 kn po osobi.
Ukoliko se na radionicu prijavi grupa od 5 ili više osoba cijena radionice iznosi 180 kn po osobi.
Kotizacija za dječju radionicu iznosi 50 kn.
Po završetku radionice sudionici dobit će službenu potvrdu o sudjelovanju. 
Informacije i prijave na linku:  vocalmarathon.com/workshops
SIGN UP and SING ALONG! 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk