Obavijest SvKRi korisnicima
Utorak, 10.09.2013.

utorak, 10. rujna 2013.

Sveučilišna knjižnica Rijeka obavještava svoje korisnike da 30. rujna 2013. završava probni period korištenja ''google like'' pretraživača, gdje se unošenjem bilo kojeg podatka iz pojedine jedinice građe, mogu pretražiti zajednički resursi skupnoga kataloga Sveučilišta u Rijeci, komercijalnih baza podataka i znanstvenih baza s otvorenim pristupom. Povratne informacije korisnika o korištenju ovog alata, utjecat će na donošenje odluke o njegovoj trajnoj raspoloživosti na internetskim stranicama Sveučilišne knjižnice. 

Zadnjim danom rujna završava i probni pristup na EBSCO Discovery Service (EDS), ''google like'' pretraživač, gdje se unošenjem bilo kojeg podatka iz knjige, časopisa, članka, poglavlja itd. u samo jedno polje, mogu pretražiti zajednički knjižnični resursi Sveučilišta u Rijeci:


·         skupni katalog Sveučilišta u Rijeci (građa Sveučilišne knjižnice, Građevinskog i Medicinskog fakulteta te Podružnice Kampus)
·         sve komercijalne baze podataka pretplaćene za Sveučilište u Rijeci (pristup iz ustanova Sveučilišta i sa CarNet mreže)
·         niz znanstvenih baza u otvorenom pristupu, među kojima Hrčak, DOAJ i druge
 
Za pretraživanje kliknite 
ovdje ili na ikonicu ''UNIRI – knjižnični sustav Sveučilišta u Rijeci'' s desne strane početne stranice SVKRI.
Ukoliko ovih dana tražite tekstove koji su vam potrebni za rad na bilo kojem području, kliknite na:
http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=uid&user=s4753785&password=password&group=main&profile=eds.
Napomena: za stavljanje ovog linka u favorite ne koristite link koji vam se pokaže na adresnom polju, nego uvijek ovaj gore.
 
Sveučilišna knjižnica Rijeka
( SvKRi )
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk