Rektor primio Nj.E. Susan Cox
Utorak, 17.09.2013.

utorak, 17. rujna 2013.

Veleposlanica Australije, Nj.E. Susan Cox, u pratnji Dijane Padežanin, savjetnice za gospodarstvo i politiku, boravila je 9. rujna u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, a u sklopu svojeg posjeta gradu Rijeci i Primorsko - goranskoj županiji. Cilj posjeta veleposlanice Cox bio je upoznavanje gospodarskih potencijala i projekata akademske zajednice, a u cilju pripreme skorašnjeg posjeta grupe gospodarstvenika iz Australije. Nj. E. primio je rektor Lučin u pratnji prorektora Zeca i profesora Petravića s Odjela za fiziku.
Rektor je predstavio Sveučilište, njegove sastavnice, aktivnosti i projekte, kao i strateške odrednice za naredno razdoblje na kojima Sveučilište upravo radi. Veleposlanica je izrazila zanimanje za prostor Kampusa te bila iznimno zadovoljna iznesenim informacijama. Unatrag nekoliko godina na riječko sveučilište vratili su se renomirani profesori koji su svoje karijere izgradili upravo na sveučilištima u Australiji, prof. dr. Ivo Orlić i prof. dr. Mladen Petravić, obojica s Odjela za fiziku Sveučilšta u Rijeci.
Razmjenjući iskustva i informacije, razgovor je protekao na obostrano zadovoljstvo uz najave skorašnjeg susreta, a veleposlanica Cox svoj je posjet okončala potpisom u sveučilišnu knjigu počasnih gostiju.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk