Književna karika - LitLink u SvKRi
Utorak, 24.09.2013.

utorak, 24. rujna 2013.
 
Hrvatsko društvo pisaca od 26. do 28. rujna 2013. organizira književni festival Književna karika ili LitLink. Trodnevni festival održavat će se u tri hrvatska grada: Zagrebu, Rijeci i Puli, a zemlja-partner su Sjedinjene Američke Države. U Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci u American Corneru program Književne karike održavat će se u petak, 27. rujna od 16.00 do 16.45 sati u dvorani izložbe Glagoljica, a gostuju američki književnici Elianna Kan i Ernesto Estrella.
 
Na festivalu sudjeluju pisaci, urednici, izdavači i kritičari iz SAD-a i Kanade te pisci iz Hrvatske. Program prvog LitLink festivala orijentiran je na SAD i Kanadu. Književna karika ili LitLink festival u prvom će izdanju ugostiti tri američka autora visoke književne kvalitete.
 
Tema razgovora je: "biti pisac u SAD-u / iskustvo objavljivanja stranih i američkih autora u SAD-u".
 
Ulaz je slobodan.
 
LitLink festival nastavlja se, u organizacijskom smislu, na HDP-ov festival Književnost uživo, no uz novo ime i koncepciju. Festival će u svakom izdanju, uz pisce iz Hrvatske, predstavljati jednu zemlju partnera. U cilju stvaranja književnih veza festival će ugošćavati, ne tek autore iz ciljanog jezika, nego i urednike / izdavače / kritičare / književne agente koji iskažu interes za hrvatsku književnost i kulturu. Stoga se od festivala očekuju i povratni efekti u smislu promocije ili plasmana hrvatske književnosti u zemlji (jeziku) partneru. Program prvog LitLink festivala orijentiran je na SAD i Kanadu. Književna karika ili LitLink festival u prvom će izdanju ugostiti tri američka autora visoke književne kvalitete. Polovina gostiju aktualni su akteri s njujorške scene, a dio urednika / izdavača je do sada objavio hrvatske autore na engleskom (Dalkey Archive Press, Black Baloon Publishing itd.). Od domaćih autora, planiramo sudjelovanje sljedećih – Olja Savičević- Ivančević (u pripremi je englesko izdanje), Daša Drndić (objavljena knjiga u Engleskoj), Zoran Ferić (objavljena knjiga u SAD), Robert Perišić (objavljena knjiga u Engleskoj i SAD), Marinko Koščec (objavljena knjiga u Engleskoj), Ivana Simić Bodrožić, Damir Karakaš, Gordan Nuhanović (objavljena knjiga u SAD), Edo Popović (objavljena knjiga u SAD). Festival organizira Hrvatsko društvo pisaca, a koncepciju festivala osmislio je Robert Perišić.


 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk