Održana 14. Sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci
Donošenje  Pravilnika o gospodarenju intelektualnim vlasništvom Sveučilišta u Rijeci, te Izvješće o provedbi Strategije Sveučilišta u Rijeci 2007. – 2013., u 2009. godini, dvije su od 18. točaka dnevnog reda na danas održanoj 14. Sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci.

Budući da je riječko Sveučilište prvo u Hrvatskoj koje  ima Pravilnik o gospodarenju intelektualnim vlasništvom treba kazati  kako se njime  utvrđuju ugovorni odnosi između Sveučilišta i njegovih sastavnica . Naime, Pravilnik na određen način pretpostavlja razotkrivanje intelektualnog vlasništva s obzirom na to da se do sada nije znalo koji se sve i u kojoj mjeri projekti  rade na sastavnicama i s kojima bi se eventualno moglo ići prema privredi. Donošenju Pravilnika prethodila je javna rasprava i ocjena je članova Senata kako se radi o kvalitetnom i iznimno važnom dokumentu.

Nadalje, rektor Sveučilišta prof. dr. Pero Lučin izvijestio je o provedbi Strategije Sveučilišta za proteklu godinu osvrnuvši se posebno na dio indikatora  s kojima Sveučilište može izraziti (ne)zadovoljstvo i koje treba posebno prodiskutirati u cilju poboljšanja. Dakle, izvješće se odnosi na sve sastavnice  i ustrojbene  jedinice Sveučilišta, te Studentski zbor.   Ujedno je to i godišnje izvješće čelnika sastavnice, te je donesena odluka  kako bi svako izvješće svake sastavnice trebalo biti prodiskutirano  na vijećima i objavljeno na web stranicama sastavnice.  Također , sugerirano je i prihvaćeno  da se na vijećima provede i rasprava o integriranom izvješću, te tematske rasprave o pojedinim indikatorima na razini Sveučilišta. Stoga je donesena Odluka imenovanju članova odbora za strategiju čija je zadaća pratiti provedbu Strategije, te integralni izvještaj javno objaviti na webu Sveučilišta.

Uz Odbor za Strategiju  prihvaćen  je i prijedlog osnivanja još dvaju Odbora, za statutarna pitanja i proračun. Uz navedeno, prihvaćen je i Prijedlog Pravilnika za napredno računanje i modeliranje, a donesena je i Odluka o dodjeli Povelje Studentskom centru Rijeka u povodu 50. Obljetnice rada i djelovanja. 

Na Sjednici su potvrđeni i novoizabrani dekani : prof. dr. Serđo Kos (Pomorski fakultet), prof. dr. Jasna Krstović (Učiteljski fakultet), te red. Prof. Ante Vladislavić (Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci).

U više zvanje potvrđeni su dr. sc. Dragoljub Stojanov s Ekonomskog fakulteta, dr. sc. Vladimir Takšić i  dr. sc. Ivanka Živčić – Bečirević s Filozofskog fakulteta, dok je u raniji izbor u više zvanje potvrđena dr. sc. Marina Šantić s Medicinskog fakulteta.

Upisne kvote nisu mijenjane, točnije došlo je samo do sitnijih preraspodjela što  se može pogledati u privitku ovoga izvješća, kao i cjelokupan dnevni red. Za sve upite novinari se mogu obratiti na navedene e-mail adrese.

Za istaknuti je da su predstavnici Riječkog športskog  sveučilišnog saveza također izvijestili o rezultatima svoga rada, a njihovo cjelovito Izvješće također se može pogledati na webu.

Na današnjoj sjednici  Senata rektor prof. dr. Lučin, osvrnuo se u svomu izvješću i na njegov posjet Kini koji je rezultirao potpisivanjem Ugovora o suradnji sa Sveučilištem u Shenyangu, podsjetio na Dies  Academicus  čija je centralna  svečanost zakazana za 26. Svibnja, u 12,00 sati, te na Studentski dan sporta, u subotu 29. svibnja, u 12.00 sati. Cjelovit hodogram događanja  dostupan je u rubrici „Najave“.

Predstavnici  Studentskog zbora u svojemu su izvješću izrazili zadovoljstvo proteklim Danom studenata koji je polučio veliki interes, ne samo studentske populacije, već i mnogih  poduzeća koja su tom prilikom predstavila mogućnosti zapošljavanja,  a izvijestili su i o proteklim studentskim izborima koji su prema njihovim riječima prošli bez većih problema. Kako  je istaknuo predsjednik  SZ-a Ivan Roje u  narednih bi 15-ak dana trebala biti konstituirajuća sjednica SZ-a.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk