Petnaest godina Savjetovališta
Srijeda, 09.10.2013.
 
srijeda, 9. listopada 2013.
Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra u Rijeci obilježava 15. godišnjicu rada. Obilježavanje se sastoji od višednevnog programa koji je započeo početkom akademske godine, a završit će 27. studenog svečanim obilježavanjem godišnjice i promocijom brošure. Pozivaju se studenti da sutra, 10. listopada od 9 do 15 sati sudjeluju na Danima otovrenih vrata Savjetovališta, gdje mogu dobiti informacije ili doći na razgovor s psihologom bez prethodne najave.
Psihološko savjetovalište započelo je s radom 1998. godine, a od tada do danas prošlo je brojne promjene: od izmjena u nazivu, preko promjene adrese i djelatnika do nadopuna usluga koje nudi svojim korisnicima. Danas Psihološko savjetovalište djeluje u zgradi Građevinskog fakulteta u Rijeci kao jedna od 3 jedinice Sveučilišnog savjetovališnog centra (uz Pravno savjetovalište i Ured za studente s invaliditetom). Provodi individualno i grupno savjetovanje te brojne edukativne aktivnosti za studente. Pomoć je kroz 15 godina potražilo preko 1200 korisnika s kojima je provedeno oko 10 000 sati individualnog savjetovanja. Više informacija o radu Savjetovališta, povijesnom razvoju, izvoru financiranja i aktivnostima Psihološkog savjetovališta kroz proteklih 15 godina moći ćete pronaći u brošuri „15. godina rada“ koja će javnosti biti prezentirana na centralnoj svečanosti obilježavanja rada.
Program obuhvaća različite aktivnosti koje se uobičajeno provode u Savjetovalištu, a započinje s prezentiranjem rada savjetovališta svim brucošima riječkog Sveučilišta kako bi ih upoznali s uslugama koje im se nude na početku studija. Tu su i radionice na temu prilagodbe brucoša koje su dogovorene sa studentima psihologije i građevine. U suradnji sa Zakladom Sveučilišta u Rijeci organizira se i radionica o prezentacijskim vještinama, pa ovim putem pozivamo zainteresirane studente da se prijave za sudjelovanje jer je broj sudionika ograničen. Dan mentalnog zdravlja obilježit će se ''otvaranjem vrata'' savjetovališta svim zainteresiranim studentima koji tom prilikom mogu razgovarati s djelatnicima savjetovališta bez najave. Članovi akademske zajednice mogu uspostaviti direktni kontakt s djelatnicima i volonterima Savjetovališta tijekom listopada i studenog na promo tivno-prezentacijskim štandovima koji će se održati na svim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci. Budući se u rad savjetovališta kontinuirano uključuju i studenti-volonteri, u znak zahvalnosti organizira se tradicionalni zajednički izlet volontera i djelatnika Savjetovališta. O 15 godina rada djelatnice Savjetovališta će razgovarati i u emisiji Studomatika Radio Sove, a obilježavanje će završiti centralnom proslavom na kojoj će Psihološko savjetovalište ugostiti sve suradnike, volontere, partnere i prijatelje.
Pozivamo vas da se uključite u neku od aktivnosti i zajedno s nama proslavite 15 godina rada savjetovališta. Program cjelokupnog obilježavanja 15 godina rada Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra možete preuzeti OVDJE .

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk