Najava programa prekogranične suradnje
 
Kroz jačanje prekogranične suradnje u pograničnim područjima pridonosi se sveukupnom razvoju teritorijalne suradnje, povećanju međunarodne konkurentnosti hrvatskih pograničnih regija, smanjenju društvene i gospodarske nejednakosti među hrvatskim regijama i ujednačavanju njihova razvoja.
  
1. Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020.
 
Bilateralni program Italija – Hrvatska 2014.- 2020. značajna je novost u odnosu na prethodno programsko razdoblje, jer se suradnja dviju država odvijala uglavnom u kontekstu multilateralnog IPA programa Jadranska prekogranična suradnja. Program je najavljen krajem 2012. godine kada su započele i pripremne radnje vezane uz njegovu izradu. U travnju 2013. godine osnovana je Radna skupina za programiranje koja je započela s dogovorima oko uspostave upravljačke strukture budućeg programa te s radom na pripremi programskog dokumenta.
 
2. Program prekogranične suradnje Mađarska –  Hrvatska 2014.-2020.
 
Bilateralni program Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Nastavak je suradnje dviju država, odnosno pograničnih regija iz prethodnog programskog razdoblja, osnaživanja postojećih i izgradnje novih partnerstva, nadogradnje postignutih rezultata i daljnje razmjene iskustava između dviju država sudionica programa. Proces izrade novog programa te uspostave sustava za njegovo upravljanje započeo je u 2012. godini i nastavit će se do 2014., nakon čega započinje provedba programa i korištenje alociranih sredstava.
 
3. Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska 2014.-2020.
 
Bilateralni program Slovenija – Hrvatska 2014.-2020. nastavak je suradnje dviju država, odnosno pograničnih regija iz prethodnog programskog razdoblja, osnaživanja postojećih i izgradnje novih partnerstva, nadogradnje postignutih rezultata i daljnje razmjene iskustava između dviju država sudionica programa. Proces izrade novog programa te uspostave sustava za njegovo upravljanje započeo je u 2012. godini i nastavit će se do 2014., nakon čega započinje provedba programa i korištenje alociranih sredstava.
 
4. IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.
 
Bilateralni program Hrvatska – Srbija 2014.-2020. nastavak je suradnje dviju država, odnosno pograničnih regija iz prethodnog programskog razdoblja, osnaživanja postojećih i izgradnje novih partnerstva, nadogradnje postignutih rezultata i daljnje razmjene iskustava između dviju država sudionica programa. Proces izrade novog programa te uspostave sustava za njegovo upravljanje započeo je u 2013. godini i nastavit će se do 2014., nakon čega započinje provedba programa i korištenje alociranih sredstava.
 
5. IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.
 
Predloženi trilateralni program Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. nastao je spajanjem dvaju bilateralnih programa iz prethodnog razdoblja: Hrvatska – Bosna i Hercegovina i Hrvatska – Crna Gora. Proces izrade novog programa te uspostave sustava za njegovo upravljanje započeo je u 2013. godini i nastavit će se do 2014., nakon čega započinje provedba programa i korištenje alociranih sredstava.

Izvor: Strukturni i investicijski fondovi, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk